Hogyan szelídítsünk meg egy robotot?

2016. március 06. 10:57

Látni tanítja a robotokat a Carnegie Mellon Egyetemen fejlesztett új program.

2016. március 06. 10:57
Madeline Gannon
CMU News

„Ki akartam találni valami jobb módszert arra, hogy hogyan kommunikáljunk gépekkel, amelyek aztán különféle dolgokat készíthetnek, tehetnek. Az e célra legalkalmasabb gépek közé tartozó ipari robotok jól alkalmazkodnak és hasznosak is. Ezért fejlesztettem a nyílt forrású Quipt szoftvert.

A joystick-alapú robotprogramozási módszert helyettesítő Quipt mozgásrögzítő (motion capture) rendszerével a gép látja, hol használ kamerákat.

Szemet adtam a nagy ostoba robotoknak, hogy tényleg érzékeljék is a környezetüket.

A robot látja a követendő markereket a személy kezén vagy ruháján, utánuk ered, a nyomukban jár, utánozza a mozgásukat, vagy pedig a markerek elkerülésére utasítják. Mindkettőnek megvan a maga célja: az előbbi az intelligenciáját, az utóbbi a biztonságérzetét növeli.

Az igazán izgalmas, ha ellenőrzött közegből élő környezetbe, például osztályterembe vagy építkezésre visszük ki ezeket a gépeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2016. március 08. 09:48
Az gép látni fogja a balesetveszélyes helyeket. A robotok hamarosan utasítanak, hogy hová mehetünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik