Leia hercegnő találkozása a Vasemberrel

2016. március 03. 15:00

Virtuális és kibővített valóság térhódításának legújabb állomása a tetszetős Meta 2 sisak.

2016. március 03. 15:00

A Meta bejelentette az „első természetes gépi” kibővített valóság (augmented reality, AR) terméket, a Meta 2 nevű sisakszerű headsetet. Az érdeklődők a fejlesztői csomagot is előrendelhetik hozzá.

A Meta 2 a virtuális közegben való elmerülés (immerzió) funkcióval hasonló hatást ér el, mint a Microsoft HoloLense vagy a Magic Leap, viszont szélesebb, 90 fokos a látómező, kijelzője 2560x1440-es felbontású és teljes mértékben kézzel irányítható. Van beépített kamerája, négy hangszórója. Egyelőre a 8-as és a 10-es Windowsra írt alkalmazásokat támogatja, de még ebben az évben Mac-kompatibilis lesz.

3D modellezésre, webböngészésre és távoli együttműködésre is használható. Például hologramokat adhatunk vele honlapokhoz, és ezeket a hologramokat akár meg is foghatjuk.
Robert Scoble futurológus és tech-szakértő szerint „az eredeti Macintosh óta ez a legfontosabb új termék.”

„A felhasználói interfész művészete az agytudománnyal keveredik benne, és ennek a keveredésnek az eredménye a saját magunk kiterjesztésének érzett természetes gép” – nyilatkozta Meron Gribetz, idegtudós.

A tervezéshez a korábbi generációról, a Meta 1-ről mintegy ezer cégtől kapott visszajelzést is felhasználták. Az új változat „többek között a gyógyászatban, az oktatásban és a gyártásban is alapjaiban alakíthatja át emberek egymás között és az információval folytatott kommunikációját, együttműködését.”

A Meta elsőszámú tudományos munkatársa Steve Mann, a Toronto Egyetem legendás feltalálója.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik