Az Együtt feljelentést tesz a jegybank borozója és étterme ügyében

2016. március 2. 10:44
Az Együtt feljelentést tesz a Magyar Nemzeti Bank alapítványa által nyitandó borozó, étterem és bormúzeum ügyében, mivel erős a hűtlen kezelés gyanúja.

A Magyar Nemzeti Bank által alapított Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány Úri utcai ingatlanában, borozó, bormúzeum és étterem is lesz, a Lónyay–Hatvany villában pedig még egy étterem, és egy művészeti galéria nyílik; díszvilágításért az ELIOS Zrt. felel, írta a Magyar Narancs nyomán többek közt a Mandiner.bor is. Az Együtt szerint „felháborító, hogy a Magyar Nemzeti Bank eredményéből, tehát közpénzből nyit kocsmát és éttermet Matolcsy György jegybankja, amit ráadásul Orbán Ráhel férjének érdekeltsége világít ki”.

Az Együtt lapunkhoz eljuttatott közleményében az áll: „Ilyeneket félázsiai diktatúrákban, esetleg keleti királyságokban szokás csinálni, nem az Európai Unió kellős közepén.

Az Együtt hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyben.

Az Együtt azt követeli, hogy haladéktalanul hozzák nyilvánosságra a Matolcsy-alapítványok költéseit, mégpedig a megalapításuktól napjainkig. A párt egy esetleges kormányváltást követően ígéri, külön eljárásban fogják vizsgálni a jegybanki luxusköltekezések ügyét.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés