Informatikaoktatás Bronxban

2016. február 24. 09:00

Bronxban eldöntötték, hogy 2025-ig minden diák informatikaoktatásban részesül, és a lehető legtöbb megtanul kódolni.

2016. február 24. 09:00
Winnie Hu

A Védj és fordulj el (Protect & Swerve) honlap felhasználói rendőrségi túlkapásokról posztolnak videókat, interaktív térképen kísérik figyelemmel azokat, és játszhatnak is. A bronxi középiskolások által fejlesztett játék célja elkerülni, hogy a rendőrök tüzet nyissanak ránk.

Az oldal és a kísérő app sikere tanúsítja, hogy Bronxban egyre inkább megvalósulnak a fiatalok számítógépes ismereteire és a kódolás elsajátítására vonatkozó törekvések. A helyi iskolákban kódolási órákat, hétvégi informatikai versenyeket, hackatonokat tartanak, az oktatók pedig továbbképző intézetekben pallérozhatják számítógépes ismereteiket.

A bronxi kampány New York Cityt és az egész Egyesült Államokat érintő szélesebb körű kezdeményezés része: a diákoknak meg kell adni a lehetőséget, hogy folyékonyan „beszéljék” a technológia nyelvét. Bill de Blasio new yorki polgármester például nemrég hirdette meg a 81 millió dolláros Számítástudomány mindenkinek oktatási iniciatívát. 2025-ig el akarják érni, hogy az összes köziskola minden diákja tanuljon informatikát.

Oktatási szakemberek elmondták: elkötelezték magukat, hogy a következő évtizedben mintegy 5 ezer tanárt továbbképeznek, hogy általános, középiskolás és főiskolás diákok egyaránt tanulhassanak informatikát. Több oktatási és közösségi szervezet szintén mindent megtesz a kódolás és számítástudományi ismeretek tanításáért, népszerűsítéséért. New York közkönyvtára például már tavasszal hathetes kódolási tanfolyamot tervez bronxi, manhattan-i és staten islandi tiniknek.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik