Drón a hátizsákban

2016. február 23. 15:00

Egy új kínai drón úgy néz ki, mint egy tojás, csak kicsit nagyobb.

2016. február 23. 15:00

A drónok kigúnyolják a madarak létezését. Az ember építette ügyetlen, zajos repülőszerkezetek az emberi szemet korábban madarak uralta területekre vetítik ki, megijesztik a medvéket, dühöt váltanak ki a természetben élő állatokból. A PowerVision új repülő robotja, azaz drónja ráadásul nemcsak a légtér bitorlására tett kísérlet, fejlett kamerarendszere több annál: tojásformájú, de nem tojásméretű!

A pekingi székhelyű PowerVision fejlesztői szerint az új drón, a PowerEgg (egg tojás magyarul) elég könnyű ahhoz, hogy elférjen egy hátizsákban.360 fokos panoramikus 4K HD kamerával szerelték fel. A tojásból forgórészekkel (rotorokkal) ellátott négy láb bontakozik ki, míg az aljzatból megpillantjuk a kamerát. A bemutató anyag elég karcsúra sikeredett, de láttunk már hasonlót, a tavaly a Kickstarteren pénzt gyűjtő Sprite-ot, egy hengerszerű drónt hátizsákosoknak.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik