Az amerikai kormány harcol a titkosítás ellen, de segíti fejleszteni is

2016. február 23. 09:00

Az Egyesült Államok egyes kormányzati ügynökségei anyagilag támogatják a titkosítási technikák fejlesztését, mások viszont éppen a titkosítás ellen lépnek fel.

2016. február 23. 09:00

Egyes amerikai kormányzati ügynökségek anyagilag támogatják a titkosító technológiák fejlesztését. Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva védik a kommunikációt, míg más szintén kormányzati ügynökségek pont a titkosítást igyekeznek valahogy kijátszani.

„A kormányon belüli egyértelmű feszültségek az intézményes és a személyes véleményeket egyaránt jelzik. A kormány mindig két részre oszlik, ha a biztonság vagy a szabadság elsőbbségéről van szó” – nyilatkozta Ryan Henry korábbi Pentagon-hivatalnok.

A kormány az utóbbi években érzékeny üzenetek ellenség általi elfogására és a jobb védelemre hivatkozva többször támadta az azonnali üzenetküldő rendszerek titkosítását. A Nyílt Technológia Alap például a Műsorszórási Kormányzók Tanácsához (BBG) fordult a kongresszuson keresztül, majd olyan fejlesztéseket támogatott, mint a két személy titkosított szöveges üzeneteken keresztüli biztonságos kommunikációját támogató Gibberbot.

A Gibberbotot később az Apple iPhone egyesített titkosító alkalmazásába, a ChatSecure-ba integrálták. Csakhogy az appot dzsihadisták is átvették – ők szintén saját kommunikációjukat igyekeznek titkosítani vele.

Mivel sok új okostelefonba eleve beágyazzák a titkosítási megoldásokat, az Egyesült Államok igazságügy minisztériuma nyomást próbál gyakorolni az Apple-re, hogy az FBI-nak adjon hozzáférést az iPhone-hoz.

Kormányhivatalnokok szerint a Műsorszórási Kormányzók Tanácsa új irányvonalat fogad el, amellyel meg akarják előzni, hogy bűnözők használják ezeket az alkalmazásokat.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik