3D nyomtatókra pályázhatnak az iskolák

2016. február 16. 10:59

A 3D nyomtatás elterjedését több tényező, például a gépek ára és üzemeltetésük hátráltatja. A technológia hazai áttörését az ipari alkalmazások mellett az oktzatás hozhatja el.

2016. február 16. 10:59
Voith Hunor

A 3D nyomtatás a harmadik ipari forradalom szinonimája. A technológia viszont egyelőre elég költséges, és az átlagfelhasználónak nincs is mindennapi szüksége rá. Sokakat érdekel, izgalmasnak tartják, viszont a gépek és üzemeltetésük költsége túl magas. Úgy tűnik, hogy az ipari alkalmazások mellett az oktatás lehet az áttörés terepe. 

A FreeDee Printing Solutions a szakterület egyik kulcszereplője, a MakerBot Replicator 2 nyomtatójából kínál fel tízet, valamint egy Replicatort oszt szét hazai iskoláknak egy pályázat keretében.

A február 26-ig tartó pályázatra az összes hazai általános, közép- és főiskola vagy egyetem jelentkezhet, csak azt kell röviden leírniuk, hogy mire használnák a printert. A FreeDee ezt szemléltetendő, a kisvárdai Szent László Katolikus Középiskola példáját hozza fel, amely tavaly december óta működtet egy 4 eszközből álló minilabort.

A cég távolabbi terve, hogy Magyarországon átfogó program induljon a technológia iskolai elterjesztésére. E program egyik fontos lépése ez a mostani pályázat.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik