Napi másfél órát facebookozik a magyar

2016. február 16. 08:06

Átlagosan mintegy másfél órát facebookozik az átlagos magyar felhasználó az NMHH által a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének megrendelésére készült felmérés szerint. A legintenzívebb felhasználók körében felülreprezentáltak a nők, az alacsonyabb iskolai végzettségűek és a 30 év alattiak.

2016. február 16. 08:06

Átlagosan napi 86 percet tölt a világ legnagyobb taglétszámú közösségi oldalán, a Facebookon az átlagos magyar felhasználó. Hétköznap pár perccel rövidebb, hétvégén valamivel hosszabb ez az idő – tudható meg a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) által megrendelt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által finanszírozott kutatás összegzéséből.

A kutatás során félezer, 18 és 49 éves kor közötti felhasználót kérdeztek meg, a minta nem, kor, lakóhely és végzettség szerint leképezi az ország lakosságának e csoportját. 

Az MTE közlése szerint a legintenzívebb felhasználók körében felülreprezentáltak a nők, az alacsonyabb iskolai végzettségűek és a 30 év alattiak. Az aktív felhasználók négyötöde mindennap, nyolc százalékuk hetente egyszer lép fel az oldalra, és minél gyakoribb látogató valaki, annál valószínűbb, hogy okostelefonon lép be a közösségi oldalra.

Ugyanakkor, írták, bár a Facebook-csúcsidő munkaidő utánra, az esti órákra tehető, ekkor is többen lépnek be az oldalra számítógépről, mint mobileszközről. 

A válaszadók 46 százaléka nyilatkozott úgy, hogy van olyan portál, amelyet csak Facebookon keresztül követ, 58 százalék pedig többnyire a közösségi oldalon nézi az anyagokat, és csak ritkán látogatja magát a portált vagy blogot. 

A közösségi oldalt 100-ból 49-en használják kommunikációra, 43-an szórakozásra, 40-en tájékozódásra. A legnépszerűbb bejegyzések között 66 százalék a vicces tartalmakat említette, a zenét 55, a tudományos-technikai közléseket 45 százalék jelölte meg. 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tüke66
2016. február 16. 18:40
Napi másfél percet sem. Ez mindent elmond: " a legintenzívebb felhasználók körében felülreprezentáltak a nők, az alacsonyabb iskolai végzettségűek és a 30 év alattiak. Szegény megvezetettek.
na még ez is
2016. február 16. 18:40
Nem vagyok rajongó, csak látom az előnyeit mind magánéleti, mind üzleti szinten. A 4-6 óra példa volt, de ha tényleg tájékozott szeretnél lenni, sajnos nem elég a magyar idők címlapját átfutni...
smarton
2016. február 16. 18:40
Már miért kellene egy embernek napi 4-6 óra hírportál olvasgatás? Kösz a választ, faszbuk rajongó.
illesl
2016. február 16. 18:40
Magyar Bálint idején az internet az új megváltó szerepében tetszelgett. (üzlet). Ma világossá vált az eredmény: a TELJES LEBUTULÁS. Az internet okozta károk felbecsülhetetlenek, szétszedi a társadalom szövetét. Aktív részese a most folyó világháborúnak. Most hogyan kell érteni a cikket? Jó, hogy ennyit fészbukozik a magyar, vagy ez egy leszólás volt. Különös tekintettel arra, hogy felsorolja a fogyasztóközönséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik