Itt a pálinka, ami 250 ezer forintba kerül üvegenként

2015. december 11. 16:47
Harminc üveg exkluzív, gyűjtői tételnek szánt pálinkát dob piacra idén a Márton és Lányai pálinkaház azzal a céllal, hogy mind beltartalomban, mind megjelenésben felvegyék a versenyt a világ legdrágább párlataival. A Crystallum előjegyzéssel 250 ezer forintba kerül.

A Márton és Lányai pálinkaház idén harminc üveg exkluzív gyűjtői tételnek szánt díszdobozos pálinkát jelentet meg Crystallum néven, melynek célja, hogy beltartalomban és megjelenésben felvéve a versenyt a világ legdrágább gyümölcspárlataival, referenciatermékké váljon a magyar gasztronómia kiemelkedő értékei között.

A párlat egyedi Ajka kristály üvegben, kizárólag néhány budapesti csúcsgasztronómiát képviselő étteremben érhető el. Magánszemélyek kizárólag e-mailen történő előjegyzéssel, illetve 250 ezer forintos fogyasztói áron vásárolhatják meg, tudtuk meg a Mandiner.bornak küldött sajtóközleményből.

A pálinkakülönlegesség megjelenésének alkalmából a hazai gasztronómia meghatározó egyéniségeinek részvételével december 8-án tartottak exkluzív szakmai beszélgetést a csúcsgasztronómia és a magyar pálinkakultúra kapcsolatáról. A Crystallumból összesen ízenként (szilva és barack) 100-100 palack készül. „A Crystallum nem egy új fogyasztási árucikk, hanem a pálinkafőzési kultúra egyedi alkotása. Azt az utat jelképezi, amin a magyar gyümölcspárlatok eljutottak odáig, hogy a nemzetközi csúcsgasztronómiában is megtalálják a helyüket” – mondta róla Harmath Csaba gasztroszakértő.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Andynek sem okozna gondot a megvásárlása...

Pedig milyen finom is az a málnapálinka, életemben, ha háromszor ittam....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés