Itt a pálinka, ami 250 ezer forintba kerül üvegenként
A Márton és Lányai pálinkaház idén harminc üveg exkluzív gyűjtői tételnek szánt díszdobozos pálinkát jelentet meg Crystallum néven, melynek célja, hogy beltartalomban és megjelenésben felvéve a versenyt a világ legdrágább gyümölcspárlataival, referenciatermékké váljon a magyar gasztronómia kiemelkedő értékei között.
A párlat egyedi Ajka kristály üvegben, kizárólag néhány budapesti csúcsgasztronómiát képviselő étteremben érhető el. Magánszemélyek kizárólag e-mailen történő előjegyzéssel, illetve 250 ezer forintos fogyasztói áron vásárolhatják meg, tudtuk meg a Mandiner.bornak küldött sajtóközleményből.
A pálinkakülönlegesség megjelenésének alkalmából a hazai gasztronómia meghatározó egyéniségeinek részvételével december 8-án tartottak exkluzív szakmai beszélgetést a csúcsgasztronómia és a magyar pálinkakultúra kapcsolatáról. A Crystallumból összesen ízenként (szilva és barack) 100-100 palack készül. „A Crystallum nem egy új fogyasztási árucikk, hanem a pálinkafőzési kultúra egyedi alkotása. Azt az utat jelképezi, amin a magyar gyümölcspárlatok eljutottak odáig, hogy a nemzetközi csúcsgasztronómiában is megtalálják a helyüket” – mondta róla Harmath Csaba gasztroszakértő.
Összesen 10 komment
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Andynek sem okozna gondot a megvásárlása...
Pedig milyen finom is az a málnapálinka, életemben, ha háromszor ittam....
Bejelentkezés