Dirk és Andy

2015. november 11. 17:33

Tamás Ervin
Népszabadság
Az biztosan nem igaz, hogy a TV2-től a hatalom nagyobb politikai támogatást vár majd el, mint eddig. Nem kell ennél több, csak profibban és nagyobb nézettséggel.

Andy (András) jól választott, Dirkkel találkozniuk kellett a TV2-nél, mert mindkettejüket a siker feltétlen akarása mozgatja, ha némileg más irányból is. Andy üzleti és politikai fantáziát lát a csatornában, Dirk kihívást, a szakmai visszavágás lehetőségét – márpedig ezek a szándékok sokáig mozoghatnak egy irányba. Az RTL volt főnöke igyekszik elfelejtetni hajdani szabadságharcosnak álcázott énjét, s hitet tesz amellett, hogy a függetlenség nem egyenlő a kormányzat lejáratásával, még kevésbé a „privát” piszkálódással.

Ezzel messzemenőkig egyetért a potenciális tulajdonos, aki nem csupán filmügyi biztos, de kaszinóival és egyéb érdekeltségeivel délceg offshore lovag is. Mindentől és mindenkitől függetlenül élvez ma Magyarországon különösen privilegizált helyzetet. Ennek bemutatásában cseppet sem szégyenlős, ugyanakkor nem nyúl a zsebébe fölöslegesen, a fáma szerint állami banktól felvett hitel szolgál a csatornavételhez is.

Az viszont biztosan nem igaz, hogy a TV2-től a hatalom nagyobb politikai támogatást vár majd el, mint eddig. Nem kell ennél több, csak profibban és nagyobb nézettséggel. Márpedig ez a páros mindenkinél jobban tudja, hogy mikor és milyen cseppekben szükséges a hatalmat szolgáló híreket adagolni, s mikor hasznosabb politikamentes terepen, éppen hogy a közélettől elterelő csapáson haladni. Mindkettő szolgálat. És kormányzati hátszéllel tuti üzlet.

Máris tapasztalni ennek jeleit hirdetési fronton, s minden valószínűség szerint az illetékesek engedékenyebbek lesznek a kábeltelevíziós díjakkal kapcsolatban is, a jóindulat tehát hamar el fogja tüntetni a veszteségeket. Szórakoztató műsorok, drágán megvett sikersorozatok, sztárgázsiért leszerződött közkedvelt arcok csábítanak és andalítanak majd el minket a felfrissült TV2-nél. Remélhetően a Dirk által manapság hirtelen lekezelt, ínkollegialitással vádolt RTL felveszi a kesztyűt. Csúnya meccs, de hagyjuk magunkat megtéveszteni azzal, hogy mi, nézők is nyerhetünk.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés