Csaknem 900 ezren fordultak meg a Nagyon Balatonon

2015. szeptember 25. 10:51
Véget ért a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat, amely májustól szeptember közepéig a Balaton Régió számos pontján zajlott. A programok a vártnál jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak: a 22 eseményen összesen 880 ezren vettek részt.

„Három évvel ezelőtt azzal a szándékkal indítottuk útjára a Nagyon Balaton programot, hogy a Balaton Régió színvonalas, izgalmas és különleges eseményeire országos figyelmet irányítsunk. Azóta a kevésbé ismert, kisebb fesztiválok mellett a Balaton legrangosabb, nagy múltú eseményei szinte kivétel nélkül kapcsolódtak a Nagyon Balatonhoz és tíznél több új eseményt indítottunk el” - idézték a szervezők Fülöp Zoltánt, a VOLT Produkció vezetőjét. A Nagyon Balaton programjai nagy turisztikai vonzerővel bírnak, hiszen tavaly óta csaknem megduplázódott azok száma, akik e programok miatt látogattak a Balatonra. „A szombat esti Vad Fruttik kompkoncerttel zártuk a sorozatot. A legnagyobb tömeget a Művészetek Völgye, a MasterCard Balaton Sound, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, valamint a Strand és a B.my.Lake fesztivál vonzotta” - közölte Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton főszervezője.

 
Szollár Domokos, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója kitért arra, hogy reményeik szerint az őszi hónapokban is sokan használják a MOL Nagyon Bringa applikációt. Utóbbi arra buzdítja a kerékpározás szerelmeseit, hogy a Balaton körüli bringázás során készített fotóikat osszák meg a Facebookon. A Nagyon Balaton program keretében tartották idén például a Kultkikötőt, a Kompkoncerteket, a KeszthelyFestet, a Balaton Soundot, a VeszprémFestet, a Csárdáskirálynő 100 előadást a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon, az ARTplacc Kortárs Művészeti és Design fesztivált, a Művészetek Völgyét, a Paloznaki Jazz Pikniket, a Füredi Borheteket, a Kaláka, a Muzsikás és Lajkó Félix közös koncertjét Siófokon, a Strand - Nagyon Zene Fesztivált, a B.my.Lake-et vagy a Balaton Method vetítéseket.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés