Szüret, vitorlázás és kutyák a strandon – balatoni programok a hétvégére

2015. szeptember 10. 11:15
Ősszel is rengeteg programmal vár a Balaton: beindul a szüret, várhatóan 150-200 vitorlás versenyez a Laser Európa Kupán, de a kéthelyi szőlődűlők között is lehet futni, vagy kutyákkal szörfözni Fűzfőn.

Újabb vitorlás világverseny a Balatonnál: a Laser Európa Kupára várhatóan 150-200 vitorlás indul a Balatonfüredi Yacht Klubból a négy hajóosztálynak (Laser Standard, Laser Radial Női – mindkettő olimpiai hajóosztály, valamint Laser Radial Nyílt és Laser 4.7) kiírt versenyen. A regatta várhatóan az idény egyik legnagyobb hajószámot felvonultató kishajós versenye lesz.

 
Szombaton a fűzfői Föveny Strand minden balatoni és nem balatoni kutyát szeretettel vár: a 4TAPPANCS FALKA Strand nevű eseményén ugyanis a kutyák és gazdik szabadon élvezhetik a Balaton-part adta lehetőségeket. Programok is lesznek: vizslatúra, kutya IQ-teszt, fizioterápia, kutyasurfing is szerepel a napirendi pontok között, továbbá megválasztják majd a strand négylábú szépét, és még kutya-gazdi úszóversenyre is lehet nevezni.
 
Szárazon is lehet sportolni a hétvégén: az Ax&Ax Borászat hagyományszerű éves futóversenyén a kéthelyi szőlődűlők között lehet megtenni a 2 távot (5 és 10 km) és még borcsomagokat is lehet nyerni. Idén is megrendezik a Balatonman Triatlon verseny kenesei verzióját, melyen három távon indulhatnak a versenyzők; iron-, közép- és 40,5 távon.
 

Zalakaros

Ha szeptember, akkor szüret: Balaton-szerte lehet csatlakozni az év egyik leghangulatosabb eseményéhez. Badacsonyban, Gyenesdiáson, Almádiban, Zalakaroson és Tihanyban felvonulások, szüreti mulatság és koncertek várják a nagyérdeműt a hétvégén.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés