Vasútmodellek mennek Füredre

2015. augusztus 27. 11:20

Tíz ország modelljei láthatók augusztus utolsó hétvégéjén a balatonfüredi nemzetközi vasútmodell-kiállításon. Bepillanthatunk az apró vasútmodell-kiegészítők, váltók, figurák, fák elkészítésének folyamatába is.

2015. augusztus 27. 11:20

Tíz ország modelljei láthatók augusztus utolsó hétvégéjén a balatonfüredi nemzetközi vasútmodell-kiállításon, a látogatók belepillanthatnak az apró vasútmodell-kiegészítők, váltók, figurák, fák elkészítésének folyamatába is – közölte a kiállítást szervező veszprémi vasútmodellező klub vezetőhelyettese. Letenyei István elmondta, hogy a kiállításon 10 ország, angol, francia, német, belga, holland, osztrák, olasz, román, szlovák és hazai modellezői mutatkoznak be, a magyar mezőnyt a veszprémi, a győri a szegedi és a tapolcai modellezők képviselik.

 
A szervező közölte: egy 250 méter hosszú, analóg terepasztalon mintegy 400 méternyi pályahosszon, valamint egy 60 méteres digitális terepasztalon rengeteg vonat, épület és tereptárgy lesz látható Balatonfüreden a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban szombaton és vasárnap. Letenyei István kiemelte: minden ország a saját vasútjára jellemző járművei közlekednek majd a terepasztalon, így egy nemzetközi járműparádét láthatnak a látogatók, az egyes országokra jellemző tájrészletekkel, vasútállomással, épületetekkel. Látható lesz például a közelmúltban teljesen felújított ösküi megállóhely – fűzte hozzá.
 
A kiállításon Fazekas Miklós, a kilencvenes évek végén elhunyt balatonfüredi vasúti forgalmi szolgálattevő több ezer darabos vasúti járműveket ábrázoló képeslapgyűjteményéből is láthatnak válogatást az érdeklődők. Letenyei István arról is beszélt, hogy az Eurotrack szervezet (Vasútmodellező Klubok Európai Szövetsége) kiállítását minden évben valamelyik tagországban rendezik meg, az idén 25 éves veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub – a szövetség egyetlen magyarországi tagja – még 2011-ben nyerte el a tárlat rendezési jogát.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik