Bor, Csók és jazz: hétvégi programok a Balatonon

2015. augusztus 7. 12:40
Ezen a forró augusztusi hétvégén is rengeteg opcióval vár a Balaton. Még láthatóak Füreden Robert Capa képei, de érkezik Csók István vándorkiállítása és kezdetét veszi a maratoni borfesztivál. Paloznakon jazz, Zamárdiban filmzenék, Szemesen pedig rock és metál lesz az étlapon, a Yacht Balatonon pedig hip-hop muzsikára lehet ringani a hajókon. Programajánló.

Elstartolt az északi part maratoni borfesztiválja, a Balatonfüredi Borhetek, melyet már 1932 óta minden évben megrendeznek. Összesen 250-féle borral várnak az éjfélig nyitva tartó pavilonok, miközben a Kisfaludy Színpadon szakmai bemutatók és koncertek váltják egymást, jön például a Mary PopKids is. Kicsit odébb, Ábrahámhegyen is lesz boros program: egész hétvégén át tartanak a Bornapok. A kiállítók között szerepel az A’Capella Családi Borműhely és Szőlőbirtok, a Barna Pince Ábrahámhegy, a Kovács Pincészet Ábrahámhegy, a Mohos Gergely Bortermelő Ábrahámhegy és a Vörös Szőlőbirtok és Borpince Ábrahámhegy, de jön a Csillag Pálinkaház is, miközben lesz főzőverseny és Borkirálynő választás is

 
A borhoz kötődik, mégpedig a Homola pincészethet a kétnapos Paloznaki Jazz és Bor Piknik. A Balaton-felvidéki településen negyedjére adhatjuk át magunkat a hazai és nemzetközi dzsessz legkiválóbb zenéinek: jön a Jazzanova és Candy Dulfer, de fellépnek Fábián Juliék, Barabás Lőrinc formációja és a Snétberger Tehetségközpont növendékei is.
 
Zamárdiban a Kossuth Lajos utca és a Kiss Ernő sétány mellett itt rendezik meg a napokban a II. Filmzene Fesztivált. A kertmozi műsorán az idén 100 éve született Edith Piaf és az 50 éve megjelent Beatles-film, a Help! áll majd a középpontban. Zamárdiban egyébként fafoci bajnokság és kerékpáros akrobata bemutató is lesz a XV. Balatoni Játszadalom keretében: a gyerekeket csomó előadás, vetélkedő és program várja.
 
Balatonszemes rock és metál központ lesz a hétvégén: újra indul a RockPart. Fellép a My Dying Bride, a Rózsaszín Pitbull, Tankcsapda, Dalriada , Marduk és Turisas is.
 
A Nagyon Balaton programsorozat már harmadszorra csinál spontán kikötőt sé bulit Tihany és Füred között a vízen: a hajókról szól a hip-hop/rnb, az electro és a house. Vitorlással is lehet érkezni, lesz tánctér és bárpult is szombaton a Yacht Balatonon.
 
Vonyarcvashegyen a balatoni halászok napján a szervezők tűzijátékkal és halászlével várják az érdeklődőket. Megkoszorúzzák a Balatont és megnyitják Simon Magda és F. Szemes Mari vonyarcvashegyi festők kiállítását.
 
Cocteau  és Picasso a Vaszary Villában tanyázik már március óta, a Picasso és baráti körének egy délutánjáról készített fotókat vasárnap 18 óráig lehet megtekinteni a Robert Capa-kiállítással együtt Balatonfüreden. De Füredre érkezik Csók István vándorkiállítása is. A Kisfaludy Galériában gyönyörködhetünk a balatoni táj impresszionista ábrázolásával az idén születésének százötvenedik évfordulóját ünneplő festő jóvoltából.
 
Akit érdekel a képzőművészet, az szombattól Balatonalmádiban is megtalálja a számításait: már huszonnégy éve, minden második évben megrendezik a Balaton Tárlat nevű kiállítást olyan művészek munkáiból, akiket a magyar tenger ihletett meg. Az idei téma a VÍZ-HANG, Visszhang, az alkotásokat szombattól egy hónapig ingyenesen látogathatjuk a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár parkolójában.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés