A Balatonba zuhant egy kisrepülő: a gép motorja robbanhatott fel

2015. július 28. 12:47
Jó hét évtizede, a második világháborúban volt utoljára arra példa, hogy a Balatonba esett egy repülőgép. Szombaton délután egy kétszemélyes ultrakönnyű motoros kisrepülő zuhant a tóba Balatonberénynél. A gép Balatonkeresztúrról indult.
A fürdőzök is segítettek kimenteni a szombaton Balatonberénynél a tóba zuhant ultrakönnyű kisrepülőt az MTI fotóinak tanúsága szerint. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján közölte, a kisrepülő két emberrel a fedélzetén csapódott a tóba, a vízi mentők és a vízi rendőrök mentőhajója vontatta ki a Balatonból.
 
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján arról tájékoztatott, hogy senki nem sérült meg, a baleset körülményeit a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vizsgálja. Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője korábban arról számolt be, hogy egy vízi mentő azt jelezte, vitorlázó repülőgép zuhant a vízbe Balatonberénynél, a parttól körülbelül 500 méterre, a naturista strand közelében. A Sonline szerint a kétszemélyes ultrakönnyű motoros kisrepülővel az északi parton, Vonyarcvashegy fölött történt valami; valószínűleg a motorja robbanhatott fel.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés