Összpróba Balatonföldváron

2015. július 13. 14:13
Kedden kezdődik Balatonföldváron az Összpróba Ifjúsági Tábor Kocsis Gergely színész, Rozs Tamás zeneszerző, Gulyás Anna táncos, koreográfus, K. Kovács Ákos operatőr, valamint Gubás Gabi színésznő vezetésével.

Az Összpróba Alapítvány 2005 óta tart Balatonföldváron Nyári Összművészeti Alkotótáborokat színházi, táncos, zenei és filmes műhelymunkával. A táborok foglalkozásait minden évben elismert szakemberek (színészek, rendezők, koreográfusok, zenészek) vezetik; a szakma olyan képviselői, akik nemcsak az adott művészeti ág jeles alkotói, de egyben jó pedagógusok is. A táborokban a színház eszközeivel, önmagukkal és a többiekkel ismerkednek a résztvevők; a mozdulatok, a ritmus nyelvén tanulnak beszélni magukról, a világról, és arról, ami a világból foglalkoztatja őket. A délelőtti és délutáni foglalkozások, mini-mesterség-órák, játékok és beszélgetések mellett aktív szabadidős programok és persze balatoni csobbanás várja a táborozókat. 2015-ben három különböző korosztályban indulnak a táborok: a gyerektábor a 10-14 év közöttieket várja, az ifjúsági tábor a 15-18 év közöttieknek szól, a felnőtt tábor pedig a 18 éven felülieknek. A táborok utolsó estéin műhelybemutató foglalja össze a közös munka eredményét.

 
A 2015-ös Összpróba Alkotótáborok vezetői: Baranyai Balázs (táncművész, koreográfus), Kocsis Gergely (a Katona József Színház színművésze), K. Kovács Ákos (operatőr), Novák Eszter (rendező, osztályvezető tanár a Színház- és Filmművészeti Egyetemen), Rozs Tamás (zenész, zeneterapeuta, zeneszerző), Tóth Zoltán (drámatanár), valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves színházrendező, zenés színházi rendező szakirányú osztály hallgatói. Az Alapítvány tehetséggondozó munkájában részt vevő művészek, zene- és drámapedagógusok meggyőződése, hogy a színházművészet és társművészetei képesek aktivitásra és közös gondolkodásra hívni a résztvevőket, hasznos muníciót adnak önmaguk megértésének és kifejezésének, társaik megismerésének és a világ feltérképezésének feladatában. Mindemellett pedig: játszani rendkívül szórakoztató és felszabadító. Várnak mindenkit, akit érdekel a színház világa, nyitott arra, hogy egy jó csapatban játsszon, új oldaláról ismerje meg önmagát és barátokat szerezzen.
 
Az Összpróba Alapítványt 2003-ban pedagógusok és színházi szakemberek közösen hozták létre azzal a gondolattal, hogy a kultúra lehet legerősebb kapocs, mely segít áthidalni és leküzdeni a társadalmi különbségeket. A civil szervezet megalakulása óta eltelt közel 10 évben, e szemlélet kísérte és kíséri továbbra is működését előadó-művészeti szervezetként és regisztrált tehetségpontként egyaránt. Tanúsítják ezt az évente megrendezett Összpróba Ifjúsági és Felnőtt Táborok, a színház- és táncművészeti workshop-ok, a KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvári Szabadtéri Színház gyermekprogramjai, a 2012-ben 100 %-os támogatást nyert az „Összpróba Alapítvány, mint kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli oktatási-nevelési feladatok ellátásában” című TÁMOP pályázat és a számtalan színházi produkció létrehozása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés