Élet a Soundon túl: balatoni programok a hétvégére

2015. július 10. 12:29

Nem csak Zamárdiba érdemes ellátogatni ezen a hétvégén: lehet például minimálra bulizni Szántódpusztán is, de lesznek középkori játékok, Budapest Bár és Quimby koncert, szabadtéri színház és beindul az idei Hello Wood alkotótábor is, Szentbékállán pedig kortárs képzőművészek és költők Balaton-reflexióival idézhetjük fel saját emlékeinket.

2015. július 10. 12:29

Szombaton kezdődik a Hello Wood éves alkotótábora Csórompusztán, amely a fiatal építészek és dizájnerek számára egyrészt szuper bemutatkozási lehetőség, másrészt pedig igazi fesztivál: a településre több, mint 20 országból látogatnak a résztvevők. Csopakon rendezik meg a Fröccsöntőt: a négynapos esemény természetesen a borvidék borairól szól – szódával vagy anélkül. A koccintgatás közben pedig koncertek, színházi előadások és gyerekműsorok is lesznek, de vasárnap itt lesz a XI. Csopaki Ulti Party is.

 
Földváron, valamit újabban Bogláron és Fenyvesen a Kultkikötő menüjéből válogathatunk a szabadtéri színházi előadások között: pénteken a Játékszín Vidám kísértet című előadását, szombaton Quimby koncertet, a fonyódi helyszínen pedig az A csemegepultos naplója című előadást, melyben Gerlóczy Márton regényét Ötvös András adja elő. Ha lemaradtál a Samsaráról, ezen a hétvégén Paloznakon bepótolhatod a lazulást: a Paloznaki Jógahétvégén lesznek órák kezdőknek és haladóknak, sőt, idősebbeknek és mozgásukban korlátozottaknak is tartanak foglalkozásokat. Lesznek ezen túl filmvetítések, meditáció,  koncertek, előadások, és tűzszertartás is.
 
Péntek este a Tihanyi Szabadtéri Játékokon lép fel a Budapest Bár, Csobánc várában pedig egész hétvégén elmerülhetünk a középkori játékokban: a bemutatók mellett lesz bajusz- és főzőverseny, vártámadás, viadal és solymásztábor, valamint koncertek és a borkóstoló is. Aki pedig szeletelne, de nem bírja a Sound embertömegét, annak az Alkotótábort ajánljuk: Zamárditól egy köpésre, Szántódpusztán kétnapos elektronikus zenei fesztivál lesz sok minimállal.
 
Végül pedig a versek rajongóit igazi különlegesség várja a Pegazusban szombat este: a Szentbékkállán megnyíló, Emlékek tengere című kiállítással fiatal kortárs képzőművészek és költők Balaton-reflexióin keresztül mutatnak be egy szubjektív, néhol a múlt homályába vesző, töredezett, ám minden elemében igaz Balaton-szeletet. Az egykor fogadóként, valamint dézsma- és borospinceként működött Pegazus épületkomplexumában megvalósuló tárlaton elmúlt balatoni hangulatok, történetek, fotókon megörökített élmények, képeslapokról elkapott mondatok elevenednek meg kortárs képzőművészeti és irodalmi interpretációkban.
 
Nyitókép: Hello Wood

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2015. július 10. 17:15
cuki popsijuk van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik