Nagybevásárlás

Vasárnapi zárva tartás: bajban a balatoni kisüzletek

2015. június 13. 16:15

Rosszul sült el a vasárnapi zárva tartás elrendelése a Balaton körül: nem a kis üzletek forgalma nő, hanem a bevásárlóközpontoké, mert szombaton ott vásárolnak be két napra az emberek, nem a kisebb üzletekben, ahová korábban többen betértek, mint ma – írja a Magyar Nemzet.

Sok Balaton-parti kistelepülésen jelentősen visszaesett a boltok szombati forgalma is, egyre több vásárló ugyanis a vasárnapi zárva tartásra készülve szombaton nem a kisebb üzletekbe, hanem a bevásárlóközpontokba megy, és ott vásárol be két napra – írja a Magyar Nemzet
 
Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere szerint a kedvezőtlen tendenciáról már több településvezető és turisták is beszámoltak neki. Pedig a vasárnapi zárva tartással épp az volt a kormány egyik célja, hogy a multik helyett a kisebb üzleteket, családi vállalkozásokat hozzák helyzetbe. Most viszont – ha közvetve is – a nagy bevásárlóközpontokat segítik. Balassa Balázs szerint a kisebb üzletek folyamatosan jelzik a problémáikat.
 
Balassa szerint bár minden olyan engedmény üdvözlendő, amely segíti a kisvállalkozókat, de a vasárnapi zárva tartás miatti alapproblémát nem oldják meg az olyan lépések, mint amely szerint vasárnap szakképesítés nélkül árusítható több olyan termék, amelyhez a hét más napjain továbbra is kötelező a szakképesítés.
 
A bejegyzés trackback címe: https://balaton.mandiner.hu/trackback/16044