Beach Food: balaton-parti gasztrobemutató lesz Keszthelyen

2015. május 29. 12:57

A keszthelyi móló előtti rendezvénytér fröccsteraszára szervez gasztrobemutatót szombaton a Balaton kör: a Beach Food program keretében az érdeklődők megismerhetik a Terasz Burgert, a Balcsi Bagelt és a Vízikutyát is, melyek elkészítési módjukban és fő alapanyagaikban is sajátosan balatoni ételek.

A Balaton-part gasztronómiai kínálatának megújítását célzó bemutató lesz szombaton, Keszthelyen, ahol a nyár új ételeiből és italaiból adnak ízelítőt – tájékoztatta az MTI-t a rendezvény szervezője. Kardos Gábor, a Balatoni Kör elnöke elmondta, hogy a tópart gasztronómiai és büfékultúrájának megújulására szeretnék felhívni a figyelmet a keszthelyi móló előtti rendezvénytér fröccsteraszára szervezett bemutatón, ahol egy hatalmas kehely megtöltésével nyitják meg a „fröccsszezont” és a balatoni nyár gasztronómiai újdonságait kóstolhatják meg a vendégek.    

Hozzátette: a Beach Food program keretében megismerhetik a Terasz Burgert, a Balcsi Bagelt és a Vízikutyát is, melyek elkészítési módjukban és fő alapanyagaikban is sajátosan balatoni ételek. A balatoni ínyencségek helyi alapanyagokból készülnek – a Terasz Burger húspogácsája marhahúsból, a Balcsi Bagel helyi kecskesajtokkal, a Vízikutya névre keresztelt hot dog pedig halkolbásszal készül – fejtette ki a szervező. Borfagyi-kóstoló is várja az érdeklődőket, a füredi Bergmann Ernő kínálja majd a balatoni borokból készült jeges finomságokat – tette hozzá.    

Kardos Gábor elmondta azt is, a Balatoni Kör kezdeményezésének célja az, hogy a régió minél több vendéglátósa készítsen hasonló ételeket, alkosson saját balatoni különlegességeket, megteremtve ezzel a balatoni gasztronómia új trendjét. A kóstolón bemutatott finomságokat kínáló vendéglátóhelyek listáját a beachfoodbalaton.blog.hu oldalon lehet megtalálni – fűzte hozzá. 

A bejegyzés trackback címe: https://balaton.mandiner.hu/trackback/15920