Balatoni sérelem? Mi az?

2015. május 16. 15:45

Veress Jenő
Népszava
A magyar nyaraló nem étteremről étteremre jár, szállodai shopokban vesz csokit a gyereknek, hanem spórol, mert annyit is ér.

„»Aki a Balatonhoz megy, nem vásárolni megy, hanem pihenni, így nem látom a sérelmüket« – szólt a szózat a magas lóról. »A vasárnap dolgozók érdeke is az, hogy ne kelljen dolgozniuk« – tette hozzá a fácánmészáros, némiképpen nehezen érthetőn. Mert sokan lesznek közülük, akiknek mostantól egyáltalán nem kell majd dolgozniuk, hála külön Semjén Zsoltnak.

Akadnak viszont olyanok, akik a Balatonhoz – a Velencei (nota bene: Sukoró) vagy éppen a Tisza tóhoz, emellett Hajdúszoboszlóra, és más, az állam által oly szívesen herdált adóbevétel fontos megtermelőihez – nem csupán pihenni érkeznek. Hanem nyaraláskor is enni, szegény mód olcsón »dőzsölni«, ha erre módjuk lenne. (...)

A magyar nyaraló nem étteremről étteremre jár, szállodai shopokban vesz csokit a gyereknek, hanem spórol, mert annyit is ér. Nem tehet róla, hogy nem fürdeti Calvadosban sunyi mosolyú miniszter.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na most azt hiszed mondtál valamit?
Őszintén szólva azt sem értem, ki az a balfék, aki egy ilyen lapért pénzt ad, mint a Népszava.
Egyszerűen szégyen, ez a színvonaltalanság, ez a semmit mondás és az izzadmányos trollkodás.
Egy üzemi újság a '80-as években különb volt, mint ti.
Annyit sem érsz idióta, mint a papír, amire nyomtak.

Egyetlen cél érezhető ki belőletek: mindenki érezze rohadtul magát, ne legyen soha egy jó perce, ahol felhőtlennek láthatja a világot.
De nektek még ez sem sikerül, hiszen minden igyekezetetek ellenére az embereknek elege van az állandó búslakodásból, siránkozásból és a szándékosan alkalmazott elkeserítő hangból.

Igen, ez nem Svájc, a bankok eldorádója és nem Luxemburg az adóparadicsom, ahol más pénzén élhetsz jobban, mint mi; de aki itt él az látja, hogy 1990. után most állt meg az ország romlása, amit ti soha sem tudtatok volna elérni - igaz, nem is nagyon törtétek utána magatokat.
Ha tisztességes ember lennél, azt mondanám, szégyelld magad....de így, minek.

De vegyük szigorúan, hogy igaz. A kiadó szobák világában ki hiszi el, hogy nem szaporodnak gombamód, a kis családi üzletek, ha megéri ?
Csak a szokásos ájvékolás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés