A demokratikus pártok hangoskodjanak, legyenek álnokok és körmönfontak!

2015. február 2. 0:08
A Magyar Nemzet pont azt kívánja, mint a Hír TV vagy a Magyar Televízió. Támogatást, állami hirdetéseket, baráti szabályozást. És izgalmas leleplező sztorikat, egyenest még melegiben az ügyészségről.

„Talán a nagy hangzavarban nem lehetett hallani. A mai beszéd szövege kb.:

Mi kíván a Magyar Nemzet?!
No mit?
Igen, helyes, magyar nemzeti hiphop rap-et.
Szabad sajtót?
Nem.

A Magyar Nemzet pont azt kívánja, mint a HírTV vagy a Magyar Televízió.
Támogatást, állami hirdetéseket, baráti szabályozást. És izgalmas leleplező sztorikat, egyenest még melegiben az ügyészségről. Hogy miért? Mert tudják, hogy talpnyalásból nem lehet megélni a piacon. És mert a hatalomgyakorlás kulcskérdése az ingyenes vagy majdnem ingyenes média.

Az RTL Klub megmutatta, mi történik, ha a csupán tévézőkhöz is eljutnak a hírek Mészáros Lőrincről vagy Rogán Antalról. Minden húsz felcsúti rémhír egy százaléknyi népszerűségébe került Fidesznek.

És jött a szokásos módszer:
Hoz az állam szabályt, a haverok majd megveszik olcsón. Spontán privatizáció 2.0. Azaz inkább útonállás 1.0. Nagyjából így:
– Szevasz RTL Klub, itt az erősebb kutya ugat, itt van neked a reklámadó.
Azt RTL előveszi a Híradóját, erre:
– Hú neked ekkora van? OK, a reklámadó nem 40 %, hanem 4%. Na jó, 5%

Amikor a német RTL vezetői alkudoznak, ne a sajtószabadságra gondoljanak, hanem a méltóságukra. Gondoljanak a német focira, Ha valaki nem tudná, a német foci nem azért népszerű a világon, mert mindig nyernek, hanem mert akkor is küzdenek, amikor már nincs miért. Válassz RTL: Borsodi Liga, Fejér megye, BLASZ-2 bunda vagy Bundesliga?

Ha itt körbenézek, bármelyikünk tarthatna beszédet. Így körülnézve, látható, hogy sokan nem azért tiltlatkoznak, hogy egy új életet kezdhessenek majd. Hanem azért az kicsinyke méltóságért, hogy azért mindent még velünk se lehet megtenni. Mindenkinek lenne miért tiltakozni.

Azonban egy gonosz rendszer dúlását nehéz felméri magunkban. Hisz ki tudja megmondani, hogy meddig tart az önkény és mettől van szó tehetelenségünkról gyávaságunkról vagy lustaságunkról. Ám itt másokról is szó van.
Mindenkinek fontos másokról.

Idősebb szeretteinkről, akik már végképp lecsúsztak egy normális orvosi kezelésről. Gyerekeinkről, akik már tanulnak valami rémes tankönyvből. Fiatalokról, akikből sose lesz egyetemi hallgató a kormány döntései miatt. Nem minket tesz tönkre. hanem a mi közös jövőnket tékozolja el ez a bűnös rendszer. A mi unokáink is még Orbán Viktor unokáinak fognak fizetni a paksi erőműért.

És a többi. Amikor Matolcsy György felhőkergető oktatási alapítványai lassan a magyar felsőoktatási költségvetés többszörösét tékozolják el hülyeségekre. A termőföld? A közbeszerzések? Az útépítések? Kiskereskedelem? Az uniós fejlesztési programok? Mondjam még? De az aprópénzért is lehajolnak ezek a bitangok. A nyelviskolák? A KRESZ-tanfolyamok? Az utolsó fillérig.

Na most elő a laposüveggel, most valami durva jön.

Ma minden demokratikus politikai erőnek, parlamenten kívül vagy belül, az ellenzéken kívül vagy belül, és bizony a Fideszen kívül vagy belül egy gondolat kell, hogy járjon a fejében: Hogy lehet megszabadulni ettől a katasztrófa lázálomtól. Mert ez ma az első számú demokratikus cél.

Én nem kérem, hogy fogjanak össze a pártok. Azonban követelek valamit. Azért nem kérek, hanem követelek, mert a közhatalom gyakorlásának szolgálat az ára. A demokratikus pártoktól azt követelem, hogy ne valami dogma körül pipiskedve hisztizzenek csak hogy aztán ők lehessenek a mérleg nyelve. Aki finnyáskodik, az mehet vissza a balettba ugrálni.

A demokratikus pártoktól azt követelem, hogy: Dokumentáljanak, hangoskodjanak, legyenek álnokok és körmönfontak! Legyenek politikusok, az isten szerelmére!

És mindenekelőtt, politikus hölgyek és urak. Dolgozzanak! Dolgozzanak! Dolgozzanak!

Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza! Rock’n’roll!
(2015. január 31.)”

(Hammer Ferenc beszéde 2015. február 1-én a Kossuth téren, a Tavasz jön – Orbán megy! Tüntetés az európai Magyarországért rendezvényen.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés