Balaton-átgyaloglás: a nehézbúvárok a Balaton-átúszók alatt sétáltak

2014. július 19. 19:09
Egymást váltva 3 óra 10 perc alatt tette meg a Magyar Honvédség két alakulata a Balaton fenekén a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot. A Balaton-átúszás mezőnye mellett és alatt haladtak.

Átgyalogolta búvárruhában a Balatont az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred egy-egy alakulata Révfülöp és Balatonboglár között szombaton - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Bátyi Edina közlése szerint az erőpróbát a Balaton-átúszással egy időben, az úszók mellett és alatt tartották. A 4 párból álló csapat a tó fenekén, nehézbúvár-ruhában gyalogolta át a Balatont egy hajó és egy ponton kíséretében, egy-egy pár 1300 métert tett meg, majd váltották egymást. A kommunikációs altiszt elmondása szerint a búvárok 70-80 centimétert láttak előre és lábszárközépig érő iszapban gyalogoltak.

Az 5,2 kilométeres távot 3 óra 10 perc alatt teljesítették: a búvárok 7.20-kor indultak el Révfülöpről és 11.30-kor érkeztek meg Balatonbogláron.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés