Fortélyos közöny igazgat

2014. július 3. 7:35

Molnár Richárd
Népszava
A reklámadón kívül lehetne sokkal, de sokkal durvább és testreszabottabb jogszabályokat hozni, amelyekkel tönkretehetnék a renitens céget.

A NAV bevetése sokkal inkább showelem, mint hatékony eszköz a RTL Klub megregulázásában. A reklámadón kívül lehetne sokkal, de sokkal durvább és testreszabottabb jogszabályokat hozni, amelyekkel tönkretehetnék a renitens céget. Talán még a várható uniós kötelezettségszegési eljárást is meg lehetne úszni. És ha nem német, hanem színmagyar cég gyártja tovább a Barátok köztöt, nem kell tartani a plebs forradalmától sem. Már ha tényleg erre a színvonalra süllyedt a társadalom demokratikus érzékenysége, és diadalt ül a közéleti közöny. 

De a kormány továbbra is szeretné fenntartani a jogállam és a piacgazdaság látszatát, és nem akar elijeszteni minden nyugati befektetőt. Kell a pénz a Nagy Ugrás finanszírozásához, mindegy honnan jön. Szóval a NAV-ostromok mellett illik benyalni a multiknak, zsíros szerződéseket kötni velük - lásd a legnagyobb hazai mobilszolgáltatót -, úgy is teszik majd a »dolgukat«, teljesítik az elvárásokat anélkül, hogy fenyegetni, zsarolni kellene őket.

És miért teheti meg ezt a mi Bölcs Vezérünk? Mert fortélyos közöny igazgat félelem helyett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Anyám borogass!!!!

"A reklámadón kívül lehetne sokkal, de sokkal durvább és testreszabottabb jogszabályokat hozni, amelyekkel tönkretehetnék a renitens céget."

Viszont a bizalom jó dolog, de az ellenőrzés még jobb.

Az amerikai hatóságok nem átallották ellenőrizni a hirhedt gengszter, Al Capone pénzügyeit

A hirhedt gengszter, Al Capone Amerikában, szintén negatívan ítélte meg az adófizetést. Elrejtette profitját az ottani adóhatóság elől. Ő is "adóoptimalizált".

Egy amerikai film, amelyben Kevin Costner és Robert de Niro játszotta a főszerepeket, arról szólt, hogy hogyan sikerült Al Caponét a hírhedt kegyetlen gyilkos gengsztervezért börtönbe juttatni:

Az adócsalás bizonyított vádjával.

A filmből az volt érzékelhető, hogy akkoriban Amerikában halál komolyan vették az adócsalást a hatóságok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés