Fájt, olyan durva volt az RTL a Fidesszel

2014. június 12. 7:15

Földes András
Index
Évek óta nem volt ilyen szórakoztató az RTL Klub, mint szerda este, és ehhez nem egy mindennél izgalmasabb valóságsó kellett kurvák és tömeggyilkosok részvételével.

Olyan ez, mint felébredni a Mátrixból, hogy kiderüljön, nem is a közép-európai birodalmunk közepén trónolunk, hanem egy szemétdombon.

Az ínyencek persze tudják, hogy éppen a mai napon fogadta el a parlament a reklámadót, amit direkt a kormánynak nem tisztelgő RTL-re szabtak, miközben a TV2 egy módosítóval kikerült a Fidesz nehéztüzérségének hatóköréből. Szóval, ami most a képernyőn zajlik, az a válaszcsapás. Mégpedig a legnemesebb fajtából. Nem sározzák a kormányt, hanem tényekkel állnak elő. Soha nem látott sorozatot kapott szerda este a kormány a független újságírástól.

A sztorinak egyetlen kellemetlen pontja van. Hogy az RTL éppen most, amikor fojtogatják, csak akkor kezd úgy viselkedni, mint ahogy a független médiának alapesetben kellene. Nem gulyásgergelyizmusról van szó, hogy ne legyenek szappanoperák, valóságsók, csöcs és kockás has.

Hanem hogy abban az egyetlen műsorban, amit híradónak neveznek, valóban híradót csináljanak.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kitalált RTL híradó még a Heti Hetes színvonalát sem ütötte meg. Ezzel a formációval csak azt érik el, hogy még jobban hiteltelenítik magukat a gondolkodó választók szemében. Ezen az úton halad a teljes média.
Az elmúlt 5 éveben harsogott a negatív kampány a balliberális oldalon. Mi lett az eredménye? Bukta és többszörös pofon a választási eredmények kapcsán. Úgy látszik semmi sem elég. A mostani önkormányzati választásnál még nagyobb pofonba akarnak belerohanni. A balliberális média ebben nagy segítség.

Többször idéztem már Gyurcsány Ferenc negatív tartalmú mondásait, de van olyan is, melyet talán érdemes lenne a mai médiának, pártoknak, ellenzéknek, Gyurcsány Ferencnek is megfontolnia.


"Kár lenne tagadnunk, bajban vagyunk. Nem mi, a magyar baloldal, hanem az egész ország. Mire valaki legyőzi a másikat, tönkremegy Magyarország."

(Mozgó Világ, Gyurcsány Ferenc "Merjünk baloldalinak lenni", 2004. január. 20.)

Bővebben, ezzel kapcsolatban is lesz forgatás?

„20 milliárdot toltak a TV2-be, 27-et az RTL-be

2012-ben a Magyar RTL Televízió Zrt. a korábbinál kevesebb árbevételt ért el, ugyanakkor növelte kiadásait, ennek ellenére látszatra mégis jobb évet zárt.
2011-es 2,2 milliárdos nyereséget követően 23,6 milliárd forintos veszteséget mutattak ki. Ez a jelentős mínusz a 26,8 milliárdos egyéb ráfordítás "számlájára írható". 2012 december utolsó napján a Magyar RTL Televízió Zrt. ugyanis anyacégének, az RTL Group CEE-nek értékesítette az RTL Kábeltelevízió Kft-ben (korábbi nevén IKO Televisions Kft), illetve a román Cable Channels S.A-ban lévő tulajdonrészét.”

„A jelenlegi gazdasági helyzet kétség kívül a TV2-t tulajdonló MTM-SBS Televízió Zrt.-t viseli meg a legjobban. Legfrissebb, 2012. évre vonatkozó beszámolójukban ugyanis többször is hangsúlyozzák a hirdetési piac stagnálását, de esetükben emellett még az új kábel csatornák indítása is jelentős veszteségekkel járt. Éppen ezért az idei hatalmas veszteség, valamint a 2011 végén már 12,7 milliárdot kitevő anyavállalati kölcsön rendezése érdekében a vállalkozás 19,96 milliárdnyi friss tőkét kapott.”
Forrás: http://www.mfor.hu/cikkek/TV2_..

márpedig az RTL-nek most szenvednie kell

mégpedig a magyarok évek óta tartó agymosásáért

sajnálja őket az, akinek a reklámadó matt kevesebb lesz a pénze

én nem fogom

meguntam a magyar tv-ket

bűnhödniük kell

:D

Nem kell félteni az RTL-t.
Nyilván a Heti Hetes eddigi szereplői, az adásonként bezsebelt 360 ezer forintocskákból lazán fizeti az RTL reklámadóját.
A Fidesz nem felejt.
Nagyon helyesen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés