Reklámadó: az Együtt-PM az Európai Bizottsághoz fordul

2014. június 11. 14:13
A párt megítélése szerint a reklámadó ellentétes az Európai Unió adóra vonatkozó szabályaival, mivel azok tiltják az olyan adókat, amelyek egy konkrét személyre vagy csoportra nézve diszkriminatívak vagy kedvezményezetti helyzetbe hozzák őket.

Az Együtt-PM panasszal fordul az Európai Bizottsághoz a reklámadó miatt. Szigetvári Viktor, a szövetség társelnöke szerdai sajtótájékoztatóján a reklámadóhoz benyújtott, általa lex TV2-nek nevezett módosító indítványra utalva egyértelműnek nevezte, hogy a Fideszhez köthető oligarchák kedvezményezetti státuszt kapnak. Jelezte: a TV2 tavaly veszteséges volt, s az, hogy most az eredeti tervhez képest kevesebb „büntetőadót” fizessen, egyértelműen ezt mutatja.

A politikus párttársával, Karácsony Gergellyel az Európai Bizottsághoz fordul panasszal, mert megítélésük szerint ez ellentétes az Európai Unió adóra vonatkozó szabályaival. Azok ugyanis tiltják az olyan adókat, amelyek egy konkrét személyre vagy csoportra nézve diszkriminatívak vagy kedvezményezetti helyzetbe hozzák őket – tette hozzá. A szövetség emellett arra szólítja fel Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írjon alá egy olyan törvényt, amely bünteti a sikeres vállalkozásokat.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Adózás tagállami jogkör.pestiműsoroséknak frakciójuk sincs idehaza.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés