Reklámadó: elsötétednek a TV-képernyők

2014. június 3. 15:17
Közös fellépésre kéri a médiavállalatokat és a szakmai szervezeteket a Magyar Reklámszövetség. Azt kérik, hogy a médiumok elsötétítéssel, illetve fehér vagy fekete lap megjelentetésével tiltakozzanak a reklámadó ellen. A TV2 és az RTL Klub csütörtökön este 19:15 és 19:30 között elsötétül. Az Index egyes értesülései szerint hasonlóan tiltakozhat a Hír TV is.

A Magyar Reklámszövetség közös fellépésre kéri a médiavállalatokat és a szakmai szervezeteket a reklámadó miatt: felhívásukban azt kezdeményezik, hogy a következő parlamenti ülésnap előtt elsötétítéssel, fehér vagy fekete lap megjelentetésével fejezzék ki tiltakozásukat a médiumok. A szervezet kedden közleményt juttatott el az MTI-hez, miután L. Simon László (Fidesz) hétfőn beterjesztette az Országgyűlés elé a reklámadóról szóló törvényjavaslatot, amely sávokban határozza meg a reklámbevételek adóját.

A Magyar Reklámszövetség arra kéri a médiavállalatokat és az iparág szakmai szervezeteit, hogy június 5-én csütörtökön, vagyis a miniszteri eskütételekről szóló parlamenti ülésnapot megelőzően saját médiatípusuknak megfelelően tiltakozzanak. 

A szövetség, amely más szakmai szervezetekkel együtt már korábban kifejezte tiltakozását, közölte: a kommunikációs iparág a nemzetgazdaság motorja, amelyet a kormánynak partnerként kellene kezelnie, nem pedig a működését veszélyeztető különadó alanyaként. Továbbra is azt kérik, hogy a javaslatot ne fogadja el az Országgyűlés.

Az Index úgy tudja, hogy A TV2 és az RTL Klub, illetve hozzájuk tartozó csatornák csütörtökön csatornái 19:15 és 19:30 között elsötétülnek. Illetve amennyiben értesülése helytálló, akkor a tiltakozáshoz a Hír TV is csatlakozik.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megéri a várható adóbevétel az egész konfrontációt? Utálom a reklámokat, nem sajnálom a kereskedelmi tévéket, de minek újabb frontot nyitni?

Teljes és végleges elsötétítést!

"Illetve amennyiben értesülése helytálló, akkor a tiltakozáshoz a Hír TV is csatlakozik."

Látod, a magadfajták miatt tartunk ott ahol.
Leszarsz mindenki mást, csak "Én, én, én!!!", aztán majd megy a picsogás, amikor a te tyúkszemedre lépnek rá valamilyen formában, és bután pislogsz miért tesz rá magasról mindenki más.

Az gondolom meg sem fordult a fejedben, hogy sok embert más is érdekelhet a te kedvenc tv adóidon kívül is, vagy netes médiáidon kívül más is... De egyébként elárulom neked - mivel látszik hogy mennyire nem vagy képben a hazai dolgokról - hogy a TV2 és az RTL Klub Magyarország két legnézettebb csatornája. Ha rámernék bízni "Darwinra" a csatornák életképességét, a közmédia sötétülne el legelőször a párt tv-kel karöltve...

Elárulom: nem nézek tv-t évek óta. :)
De ettől még nem szarok rá egy jó nagyot a tőlem különböző embertársaimra, nem lövetem a Dunába azokat, akik nem olyanok mint én.
Lehet, hogy pont a te kedvenc tv-adóidat tartja el a többi, sokkal nézettebb csatorna, csak megsúgom. (Igen, ezért vannak a csomagok)
Én nem vagyok kíváncsi pl. az RTL és a TV2 műsoraira és nem is nézem őket. De ettől még nem követelem habzószájjal, hogy "Tíccsákbe!", mert van, aki meg azt nézi.
Itt van például a te példád, a tenisz. A foci nézettebb, akkor pusztulhat a tenisz meccsek közvetítése?
De egyébként a jó filmről is (igen, amit megvettél DVD-n) csak egy valami miatt tudsz: úgy hívják, reklám...

Jaja, csak a nemzet nagy dolgaival foglalkozik, például ezzel: http://www.origo.hu/itthon/201..

Vagy például az önkormányzati választási törvények átszabásával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában