Node hol marad a nemzetközivé váló balatoni filmfesztivál?

2014. május 14. 11:59

Varga Iván
A Balaton
El lehet e vinni a balatoni borra és gasztronómiára építkezni kívánó őszi szezont egy világhírre törő filmfesztivál kapujába?

„El lehet e vinni a balatoni borra és gasztronómiára építkezni kívánó őszi szezont egy világhírre törő filmfesztivál kapujába? Ha igen a válasz: kopogjunk be rajta, de előbb keressük meg melyik kapu lehet az.

Az ötlet nem előzmények nélküli, Szőcs Géza három évvel ezelőtti, egy balatoni nemzetközi filmfesztiválra tett javaslatát megelőzte a már hagyományosnak tekinthető – tíz éve futó - őszi keszthelyi Balaton Filmfesztivál. Azóta, ugyanezen a néven, a rövidesen kezdődő Balaton-felvidéki filmfesztivál immáron második évébe lépett, tavaly Bujtor István Filmfesztivált rendeztek Balatonszemesen, holnap pedig Siófokon kezdődik a 60. Országos Független Fémfesztivál.

Mondhatni, egyre erősödik a balatoni filmfesztivál felhozatal. Ha azonban – a viccnek jó – a nyári kert és kocsma mozikat nem számítjuk, mindjárt adódik az első kérdés: hol, mely településeken áll rendelkezésre megfelelő minőségű moziterem. Ha ennek megválaszolásával megvagyunk, mindjárt szűkítsük tovább a kört: ezek közelében hol áll rendelkezésre megfelelő számú világminőségű szálláshely? És akkor mindjárt helyben is vagyunk: maradnak a »Balaton fővárosai«, és persze Hévíz. Ahogy erről »casstellum« kollega már korában elmélkedett: Siófok kiesik, mert nem elég patinás, marad Balatonfüred és Keszthely, s mindkettő mellett szólnak érvek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés