Megnyitották a balatoni szezont

2014. május 2. 10:39
Ünnepélyes keretek között, a tó megkoszorúzásával megnyitották május 1-jén a balatoni turisztikai szezont Keszthelyen. A turizmusért felelős államtitkár a tavalyi szezon után idén is növekedést vár.

A tavalyi sikeres év után az idén várhatóan további növekedés jellemzi majd a balatoni idegenforgalmi szezont – mondta Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Keszthelyen, ahol a Balaton megkoszorúzásával nyitották meg az idei turisztikai szezont. A helyettes államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a Balatonnak minden magyar ember életében meghatározó szerepet kell betöltenie, hiszen számos országban ezzel a csodálatos adottságú tóval azonosítják Magyarországot. 

Beszélt arról is, hogy a tavalyi szezonban csaknem 10 százalékos volt a növekedés, nemcsak a beutazó, hanem a belföldi turizmusban is. A belföldi turizmusra igen jó hatással volt a SZÉP-kártya bevezetése, aminek a Balatonnál is érezhető a hatása. SZÉP-kártyával 640 ezer hazai vendég pihent a Balatonnál, és több mint 6 milliárd forintot költöttek el az üdülőrégió településein. 

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke üdvözlő beszédében gratulált Keszthelynek a megvalósított fejlesztésekhez, és beszélt arról, hogy a jövőben további beruházások indulhatnak az üdülőrégió egyik központjának számító városban. Pálinkás Róbert (Fidesz-KDNP), Keszthely alpolgármestere beszédében egyebek között a város életében központi szerepet betöltő turisztikai fejlesztésekről beszélt, köztük a Festetics-kastély felújításáról.

*

Fotó: Keszthely Televízió

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés