400 milliós projekt indul Fenyvesen

2014. február 19. 11:33
A vitorlásturizmust fejlesztenék azzal a 400 milliós uniós támogatású projekttel Balatonfenyvesen, melynek keretein belül egy összesen 300 férőhelyes, személyhajózásra is alkalmas kikötő, egy csónakház és egy Yacht Club is épülni fog.

400 milliós uniós támogatású projekt kezdődik Balatonfenyvesen, melynek elsődleges célja, hogy „a magyarországi turizmus nemzetközi viszonylathoz mért alacsony jövedelemteremtő képességét növelje a színvonal- és mennyiségbeli hiányosságok megszüntetésével” – közölte a fejlesztő Előny Kft.

 
Ma az 5 000 regisztrált hajó ellenére az országban mindössze 3 700 meglévő kikötő működik. A projekt keretein belül 7 km hosszan elterülő Balatonfenyvesen egy összesen 300 férőhelyes, személyhajózásra is alkalmas kikötő, egy csónakház és egy Yacht Club valósul meg.
 
A kikötőben lehetőség lesz a víz-, villan, kábel TV- és vezeték nélküli internet csatlakozásra, ezen kívül állandó biztonsági szolgálat, fürdő, toalett, mosó- és hajós konyha áll majd a hajózók rendelkezésére. Az uniós támogatású projekt befejezése 2015. július 31-re várható.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés