NMHH: Megismerhetők lesznek a kereskedelmi tévék szerződései

2013. szeptember 25. 17:52
Megismerhető lesz a TV2 és az RTL Klub hatósági szerződése, miután világossá vált, hogy a kereskedelmi televíziók álláspontja nem tartható fenn üzleti érdekeikre hivatkozva sem – közölte NMHH kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel. Közleményükben a Kúria reggel kihirdetett döntésére reagáltak.

Mint írták: szerdán a bíróság egyértelmű jogállami döntést hozott, így megismerhető lesz a TV2 és az RTL Klub hatósági szerződése, miután világossá vált, hogy a kereskedelmi televíziók álláspontja nem tartható fenn üzleti érdekeikre hivatkozva sem. Az eljárás a TV2 és az RTL Klub frekvenciahasználati szerződései nyilvánosságáért még 2012 elején indult, a két televíziós társaság a testület oldalán beavatkozóként vett részt a perben.

Az NMHH közlése szerint nem volt egyértelmű, hogy a magánszemély által kikért adatok közérdekű adatnak vagy üzleti titoknak minősülnek-e. Ez utóbbi értelmezést képviselték maguk az érintettek, a kereskedelmi televíziók is. Hangsúlyozzák, hogy a hatóság minden esetben valamennyi fél – vagyis a partnerek, a piaci szereplők és közösség – érdekeinek, valamint a jogszabályok figyelembe vételével jár el. A jogállami utat bejárva azokban az esetekben, amikor valamely kérdésben nem egyértelmű a megoldás, a hatóság a bírói fórumon meghozott döntések iránymutatásait követi eljárása során.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés