A Balatonon is lesz állami ünnepség augusztus 20-án

2013. augusztus 14. 12:17
A Nagyon Balaton eseménysorozat keretében számos tóparti városban is színes családi programokkal, koncertekkel és tűzijátékkal emlékeznek a magyar állam alapításának évfordulójára.

Együtt az ország” szlogennel rendezik meg az idei augusztus 20-ai ünnepségeket. Az idei rendezvények különlegessége, hogy a Nagyon Balaton eseménysorozat keretében számos tóparti városban is színes családi programokkal, koncertekkel és tűzijátékkal emlékeznek a magyar állam alapításának évfordulójára. A programokra több százezer vendéget várnak határon innen és túl.

A programokat szerdán Budapesten ismertette a szervező Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint az együttműködő szervezetek, köztük az MTVA, a Margitszigeti Szabadtéri Színház, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a VOLT produkció vezetői.

Budapesten, a hagyományoknak megfelelően 20-án reggel katonai tiszteletadás mellett vonják fel Magyarország lobogóját, majd következik a tisztavatás és a családi programok a Clark Ádám téren. Délután öt órakor kezdődik a Bazilikában az ünnepi szentmise, majd a Szent Jobb körmenet, este kilenc órakor pedig a tűzijáték uszályokról, valamint a Lánchídról. A Balatonnál már augusztus 18-án megkezdődnek a programok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés