Két holttestet is találtak a hétvégén a Balatonban

2013. augusztus 12. 14:52
Egy fiatal férfi vasárnap fulladt bele Balatonmáriafürdő szabad strandján, szombaton pedig egy ismeretlen férfi holttestét találták meg Fonyódnál.

Vízbe fulladt egy fiatal férfi Balatonmáriafürdő szabad strandján, holttestét vasárnap délután emelték ki a tóból- A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sajtófelelőse elmondta: a 21 éves zalai fiatalember délelőtt három társával vízibiciklizett, majd ki akart úszni a partra, ahová már nem érkezett meg. Keresésébe a vízirendészet kérésére egy idő után két hajóval bekapcsolódtak a vízimentők is, akik több mint ötórányi kutatás után találták meg a fiatalember holttestét a mélyvízben, túl a bójasoron, jóval beljebb annál, mint amit eltűnése helyszínéül jeleztek a társai.

A szemtanúk állítása szerint Balatonmáriafürdő nagy forgalmú szabad strandján nincs vízimentő, csak elsősegélynyújtók. A vízimentők egyik elsődleges feladata az volna, hogy ne engedjék a bójasoron túl úszni vagy vízibiciklizni a fürdőzőket.

Az MTI értesülése szerint szombaton a Balatonból egy ismeretlen férfi holttestét is kiemelték Fonyódnál. Az információt a rendőrség nem cáfolta, de részleteket sem közölt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés