A vöröskereszt önkéntesei is segítenek a Balatonnál

2013. július 3. 11:51
A Magyar Vöröskereszt közel háromszáz önkéntes elsősegélynyújtója teljesít idén szolgálatot a Balaton 12 településének 19 strandján július 1. és augusztus 22. között.

A Magyar Vöröskereszt idén 7. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. Kardos István főigazgató  a szervezet balatonlellei, bemutatókkal egybekötött szezonnyitó sajtótájékoztatóján elmondta: igény és önkéntes is lenne több, így a szponzoroktól kapott támogatás és az önkormányzatok teherbíró képessége szab határt annak, hogy egy-egy szezonban hány településen és strandon tudnak biztosítani szolgálatot. A szervezet fiataljai 2007 óta több mint 20 ezer sérülést láttak el, négy esetben pedig életmentő beavatkozást hajtottak végre.

A programban részvevők minden nap délelőtt 10 és este 6 óra között látják el a strandokon a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket. Minden állomáshelyükön lesz idén defibrillátor, amelyekből hatot a Vöröskereszt, a többit a helyi önkormányzatok biztosítják.

A szezonnyitó sajtótájékoztatón az önkéntesek imitátorok segítségével tartottak látványos bemutatót a leggyakoribb strandsérülések ellátásáról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés