Hajózó borászok és borkedvelő hajósok versenyeznek a Borregattán

2013. június 27. 12:51
Negyven hajó és legénysége nevezett a balatonkenesei Borregattára, amelyen idén harmadik alkalommal csapnak össze hajózó borászok és borkedvelő hajósok péntektől vasárnapig.

A rendezvény fontos helyszíne lesz a neves borokat bemutató Bormóló is – tájékoztatta Farkas Gabriella, a főszervező Corso Vino Kft. ügyvezetője az MTI-t csütörtökön. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján több száz vendégre számítanak a szervezők a Balatonfői Yacht Clubból induló Borregattán, illetve kísérőprogramjain. A versenyre eddig 40 hajó és legénysége nevezett. Indul az ország több neves borásza, és rajthoz állnak legendás, nagy vitorlásversenyeket nyert hajók is.

Az indulók szombaton egy túraversenyen, vasárnap egy pályaversenyen vesznek részt. A két futamon elért helyezéseiket együtt értékeli és díjazza majd a rendezőség. Ugyan a versenyen való indulás szigorú szabályokhoz kötött, a rendezvény nyilvános. A vendégek a Bormólón 18 borász díj- vagy közönségnyertes nedűjével ismerkedhetnek, és a Kékszalag vitorlásverseny dobogós helyein végzett Principessa, Raffica és Avatar hajók legénységével együtt kóstolhatják a borokat, hozzá nemes sonkákat, kézműves sajtokat vagy egyéb ínyencségeket fogyasztva. Borászokkal és szakértőkkel lehet beszélgetni, délután és este koncertek kísérik a rendezvényt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés