Soha ennyien nem akarták még körbefutni a Balatont

2013. május 30. 10:20
Minden eddiginél többen, 3500-an indulnak a hétvégi Ultrabalatonon. Az útvonal idén Balatonaligáról indul az északi part felé, majd a Balaton-felvidék legszebb részeit érintve, Keszthelynél fordul vissza a déli partra.

Idén minden eddiginél többen, 3500-an indulnak az Ultrabalatonon. A 211 kilométeres távot egyénileg és csapatban is lehet teljesíteni a hétvégén hetedik alkalommal sorra kerülő futórendezvényen. Az együttesek kétnapos bontásban is körbefuthatják a tavat.

A szervezők tájékoztatása szerint az útvonal idén Balatonaligáról indul az északi part felé, majd a Balaton-felvidék legszebb részeit érintve, Keszthelynél fordul vissza a déli partra.

A sport mellett a jótékonyság is fontos része az Ultrabalatonnak. A Suhanj alapítvány tíz csapatot indít a rendezvényen, a Mosoly alapítvány pedig az általa pártfogolt gyerekekkel futja le a távot. Idén először a Balatoni Láncreakció keretében 212 Balaton környéki diák egy-egy kilométert futva kerüli meg a tavat a part menti falvak és városok egységét szimbolizálva.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés