Kedvezményes ajánlatokkal vár a Balaton7

2013. május 9. 10:05
A Magyar Turizmus Zrt. kampányának keretében fesztiválokra, rendezvényekre, múzeumlátogatásokra és különböző aktív programokra invitálják az érdeklődőket május 10. és 20. között.

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. az idén már ötödik alkalommal szervezi meg a Balaton7 elnevezésű kampányát, melynek keretében fesztiválokra, rendezvényekre, múzeumlátogatásokra és különböző aktív programokra invitálják az érdeklődőket május 10. és 20. között – ismerteti közleményében a nemzeti marketingszervezet. Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának felhívására összesen 65 szálláshely és 16 étterem jelentkezett. A szálláshelyek minimum 20 százalékos kedvezményt adnak, az éttermek egységesen 10 százalék kedvezményt biztosítanak minden vendégüknek, akik a Balaton7 ideje alatt, meghatározott időben keresik fel az éttermet, továbbá újabb 10 százalékos kedvezményt biztosítanak azoknak, akik valamely, a Balaton7-hez csatlakozott szálláshelyen szálltak meg.

A kampány keretében az idén is lesz Balaton Mix kedvezmény. A Balaton Mix a Balatoni Hajózási Zrt. és a MÁV-Start Zrt. közös, szezonális menetjegy terméke, felnőtt, gyermek, családi, csoportos kategóriában, érvényessége szerint két típusban: három napból 1 kiválasztott, vagy hét napból két kiválasztott napon korlátlan utazást tesz lehetővé mindkét társaság megfelelő, menetrend szerinti járatain. A Balaton körüli vasútvonalakra és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járataira szóló Balaton Mix jeggyel be lehet járni a magyar tengert és környékét, akár kerékpárral is. A Balaton Mix jegy minden eddiginél több kedvezményt nyújt utasainak: 50 százalék alkalmi menettérti kedvezmény vehető igénybe a Balatonhoz való utazáshoz; díjmentes kerékpárjegy váltható (külön szabályok szerint); a jegy egy teljes nappal tovább használható díjmentes utazásra a Balaton7 rendezvény idején (2013. május 10-20.).

A rendezvénysorozatról, illetve a kedvezményes ajánlatokról további információk olvashatók a www.itthon.hu/balaton oldalon. Az MT a KSH szerdán publikált adatai alapján úgy látja, hogy – az idei hosszú hétvégéket is érintő kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére – kedvező tendencia mutatkozik a Balaton régió előszezoni vendégforgalmában, ami bizakodásra ad okot a főszezon forgalmára nézve is. A régió kereskedelmi szálláshelyein regisztrált vendégéjszakák száma 2013 első negyedévében 5,5 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés