Új hajójárat a Balatonon

2013. május 2. 10:41
A Balatoni Hajózási Zrt. és Balatonmáriafürdő, Balatongyörök és Szigliget önkormányzata egy új, szezonhosszabbító hajójáratot indít májusban, amelynek költségeit az önkormányzatok állják.

A Balatoni Hajózási Zrt. szerdán megállapodást írt alá Balatonmáriafürdő, Balatongyörök és Szigliget önkormányzati vezetőivel Balatonmáriafürdőn arról, hogy egy új, szezonhosszabbító hajójáratot indítanak májusban, amelynek költségeit – amennyiben a jegybevételek nem biztosítanák a fedezetét – az önkormányzatok állják. Horváth Gyula, a hajózási társaság vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, az önkormányzati támogatással az induló hajójárat a három érintett település turisztikai látványosságainak megismertetésében segít, illetve azokat fűzi egybe. Az új járat májusban és szeptemberben közlekedik hétvégenként a szombati napokon Balatongyörök-Balatonmáriafürdő-Szigliget útvonalon, vasárnaponként Balatonmáriafürdő-Balatongyörök útvonalon, ezzel is támogatva a balatoni szezon meghosszabbítását.

A hajózási társaság menetrend szerinti járatai nyári idényben e települések között is közlekednek, az elő- és utószezonban azonban nem. Ezért kezdeményezte a keszthelyi Turisztikai Egyesület olyan új járat bevezetését, amely tavasszal és ősszel közlekedik, kerékpárok szállítására is alkalmas, így lehetőséget teremt a Keszthelyi medence körbebiciklizésére és a szigligeti vár könnyebb elérésére is. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre nő a kompon és a személyhajókon szállított kerékpárok száma is a Balatonon. A kerékpáros forgalom további fellendítése érdekében a hajózási társaság az idén nem emelte a felnőtt kerékpárjegy árát, az új járaton pedig akciósan, 500 forintért, féláron szállíthatják az utasok a biciklijeiket. A cég a bringás-turizmus jobb kiszolgálása érdekében idén az Akali vízibusz hajóját is átalakította, alkalmassá téve 30 kerékpár szállítására.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés