Megkoszorúzták a Balatont Keszthelyen

2013. május 2. 11:18
Keszthelyen turisztikai évadnyitó ünnepséget tartottak a Balaton megkoszorúzásával, méltatva a tavalyi és idei nagyléptékű fejlesztéseket, amelyek révén a város központja önmagában véve turisztikai attrakcióvá vált.

A Balaton parton a város képviselőtestülete, egyházi és világi méltóságok, valamint a járókelők tömege előtt megtartott ünnepi beszédében Pálinkás Róbert (Fidesz-KDNP), Keszthely alpolgármestere ismertette a városban tavaly óta megvalósult infrastrukturális valamint turisztikai, városfejlesztő projekteket. Kiemelte a Keszthely főterén tavasszal befejezett, 2 milliárd forint értékű belváros-rehabilitációt, amelynek révén a település központja önálló attrakcióvá válva köti össze a Festetics kastélyt a Balaton partjával.

Beszámolt a város további turisztikai fejlesztési terveiről is, köztük a kastély 1,8 milliárd forintos felújításáról, valamint egy újabb elnyert, vissza nem térítendő 350 millió forintos támogatásról, melynek révén egyebek közt műjégpálya és vízi-játékpark épülhet, a megvalósulás előtt álló közlekedési fejlesztésekkel pedig megújul a buszpályaudvar és a vasútállomás.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, a Zala megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a Balaton törvény módosításával, mintegy tíz éves küzdelem árán sikerült a várostól délre is befektetési területet biztosítani. Mint kifejtette, feladatának tekinti dolgozni azért, hogy folytatódjon Keszthelyen a sétányépítés, összekötve a kikötőket. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikáért felelős államtitkára, aki a közeli Gyenesdiáson nőtt fel, felidézte hajdani élményeit, és elismerően szólt a vendéglátásról, mint szakmáról és szolgáltatásról, ami „nem hobbi, nem lehet B-terv, hanem kemény munka”. A szezonnyitó ünnep után, amit vásár és térzene kísért, a Csobánc hajó fedélzetéről megkoszorúzták a résztvevők a Balatont.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés