Illegálisan kifogott halak két balatonberényi vendéglőben

2013. április 16. 10:42
Két balatonberényi vendéglőben illegálisan kifogott halakat foglaltak le a rendőrök a múlt hétvégi kiemelt ellenőrzés során.

Illegálisan kifogott halakat foglaltak le a rendőrök a múlt hétvégi kiemelt ellenőrzés során két balatonberényi vendéglőben – közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vagyonvédelmi és halőri vezetője hétfőn. Havranek Mihály közölte: a társaság hivatásos halászati őrei a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársaival közösen végeztek ellenőrzést parton és vízen, a Balaton egész területén. Az ellenőrzött 620 horgász közül hatnak az esetében készült feljelentés engedély nélküli horgászat miatt.

A rendőrséggel közös ellenőrzés befejezése után a halgazdálkodási társaság munkatársai folytatták az ellenőrzést a Balaton területén kívül is. Hat embert értek tetten a Keleti-Bozót-csatornán, Buzsák térségében, ők a csatorna teljes szélességét lezárva hálóval halásztak, illetve az egyikük gereblyéző horgászati módszerrel dolgozott. A rendőrség tiltott módszer használata miatt, állatkínzás ügyében indított eljárást ellenük.

Havranek Mihály hozzátette: a rendőrök balatonberényi éttermekben végzett házkutatások során csaknem 350 ezer forint értékben foglaltak le illegálisan kifogott halat. Egy orvhalász azonosításával az illegálisan kifogott halak orgazdáinak a kilétére is fény derült. Két, a szezonra készülő, tehát még nyitás előtt álló balatonberényi vendéglő hűtőiből előkerültek feldolgozott halak, haltermékek, éttermi adagokra kiporciózva. Találtak a hűtőkben egészben fogast, fogasfilét, pontyszeleteket, halfejet, halászléhez való haltörzset és mintegy nyolc kilogrammnyi ikrát. Az éttermek „beszállítója” hasonló cselekményekért ült már börtönben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés