Ingatlant veszélyeztethet a megcsúszott löszfal Kenesén

2013. április 4. 10:15
Még egy ingatlant veszélyeztethet Balatonkenesén a megcsúszott löszfal. Szakértő szerint meg kell oldani a terület vízelvezetését, hogy a rézsű ne csússzon tovább.

Még egy ingatlant veszélyeztethet Balatonkenesén a megcsúszott löszfal, amelyet statikus is megvizsgált már - közölte a város polgármestere szerdán. Tömör István (Fidesz-KDNP) elmondta: a statikus azt javasolta, hogy a löszfal alatti nyaralónak használt, megrongálódott vályogházat ürítsék ki, vizsgálják meg a környező épületeket, hogy nincs-e nyoma másutt is földmozgásnak, valamint hogy figyeljék a löszfalat. A szakértő szerint meg kell oldani a terület vízelvezetését, hogy a rézsű ne csússzon tovább.

A polgármester hozzátette: a löszfal közelében még egy ingatlan van, a lakót értesítették a kialakult helyzetről; a többi, közelben lévő épületben nem okozott károkat a földmozgás. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Partalja utcában található löszfal nyolcméteres szakasza még kedden megcsúszott: az alatta lévő vályogház több helyen megrongálódott, egy támfal ledőlt, a löszfalon található tanösvény pedig beomlott, ezért a turistaútvonalra az önkormányzat figyelmeztető, tiltó táblát helyezett ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés