Charterjárat közlekedik áprilistól Moszkva és Sármellék között

2013. március 24. 9:14
Jól jár a hévízi orosz milliomoskolónia: április közepétől vasárnaponként két orosz charterjárat is közlekedik Moszkva és Sármellék között.

Két-két utazási iroda párhuzamos szervezésének köszönhetően április közepétől vasárnaponként két orosz charterjárat is közlekedik Moszkva és Sármellék között, az utazásszervezők júniustól azonban már egy közös járatot üzemeltetnek - tudta meg az MTI az érdekeltektől. Az orosz tulajdonú, Budapesten és Hévízen is jelen lévő 1000 Út utazási és ingatlaniroda március 3-án közölte az MTI-vel, hogy az orosz Devizu kiutaztató céggel közös szervezésben április 14-től november 1-jéig a Tatarstan Airlines charterjáratot indít Moszkva-Domogyedovo és a Hévíz-Balaton Airport között.

Tíz nappal később Moszkvában jelentette be Papp Gábor, Hévíz polgármestere, hogy szintén április 14-től a Robinson Tours és az orosz Vedi Tour Group is elindítja a Jakutyija légitársaság által üzemeltetett járatait Moszkva-Vnukovo reptérről Sármellékre. A két, egymástól függetlenül szervezett járatok indítása kapcsán Hévíz polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: az 1000 Út szervezéséről csak későn értesültek, ezért a repülőtér fogadókapacitásainak korlátai miatt egyeztetniük kellett.

A két moszkvai járat ugyanis szinte egy időben landolt volna Sármelléken, de a Lufthansa egyébként szombati chartergépének érkezését is erre a napra kérték át. Papp Gábor hozzátette: az egyeztetések sikeresek voltak, minden gép fogadásáról gondoskodni tudnak, és az utazásszervezők arról is megállapodtak, hogy a nyártól már közösen üzemeltetik a chartereket. Alekszander Baranov, az 1000 Út tulajdonosa az MTI megkeresésére megerősítette, hogy megegyezés született a két-két utazásszervező között. Ennek értelmében május 26-ig párhuzamosan repülnek gépeik a Hévíz-Balaton Airportra, júniustól azonban már együtt üzemeltetik járataikat a Robinson Toursszal.

Az orosz tulajdonos elismerte: talán későn juttatták el hivatalos kérelmüket a járatok fogadására Sármellékre, de a hévízi polgármester segítségével sikerült egyeztetni a párhuzamosság kiküszöböléséről. Időközben ugyanis már több mint ezer jegyet adtak el, ezzel hat járatuk teljesen megtelt, ezért még egy hétfői járatot is be kellett illeszteniük május utolsó hetére, áll a távirati iroda hírében.

Az orosz turisták Magyarország és Hévíz iránti, egyre fokozódó érdeklődése az ország jó hírének, a Magyar Turizmus Zrt. és más turisztikai szereplők marketingjének, illetve a közvetlen charterjáratok indításának egyaránt köszönhető - fogalmazta meg Alekszander Baranov. Elmondta azt is: a múlt évben 63 ezer orosz, ukrán, kazah, azerbajdzsáni és fehérorosz utast hoztak buszos, vonatos vagy repülőgépes útjaikkal Magyarországra, idén pedig további 15-20 százalékos növekedést várnak.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van. Bár az orosz turistáknak nem érdemtelenül van rossz hírük, ahogy azt volt szerencsém Cipruson megtapasztal, de hát a pénz az pénz, így vagy úgy, de meg kell dolgozni érte.

A következő charterjárat útvonala:

Brüsszel - Baja - Budapest lesz.

:-)))))

"..Szentpéterváron 2013. január 29-én rendezte meg az „Oroszországban működő Nemzeti Idegenforgalmi Hivatalok Szövetsége (ANTOR) és az Orosz Idegenforgalmi Szövetség (RSZT) az idei szezon első nagy rendezvényét. A hatodik alkalommal lebonyolított évadnyitó eseménynek a Taleon Imperial Hotel biztosított elegáns helyszínt, közölte a Magyar Turizmus Zrt.


Az MT Zrt. oroszországi külképviseletének asztalánál az utazásszervezők és ügynökségek képviselői elsősorban Budapest, és Magyarország gyógyturisztikai lehetőségei iránt érdeklődtek. Egészségturizmus témában több konkrét és gyakorlati kérdés is elhangozott.

Nagy sikere volt a képviselet által 3 éve elkezdett egészségturisztikai kiadványsorozat – „Hévíz”, „Harkány és Zalakaros”, valamint „Hajdúszoboszló és Debrecen” című – tematikus összeállításainak..."

http://webcache.googleusercont..:B8_8IOFuamgJ:www.turizmusonline.hu/aktualis/cikk/turisztikai_evadnyito_rendezveny_szentpetervaron+magyar+turizmus+hark%C3%A1ny+oroszok&cd=11&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Én nemrég voltam együtt egy csomó orosszal körülvéve Thaiföldön, és csak a legjobbakat tudom róluk mondani. Jól szituáltak, ápoltak voltak, intelligensek, aktívak, sok volt köztük a fiatal, fiatal házaspárok gyerekkel is. Sok döbbenetesen jól kinéző fiatal nőt láttam köztük. Érdekes elemzéseket lehetne írni a mai fiatal és középkorú orosz középosztályról, akik számára a kommunizmus már csak tankönyvi anyag, de azt se felejtsük el, hogy nincs "orosz turista"! Más-más réteg megy Ázsiába, más Amerikába és távolabb, és más réteg jár az olyan, kevésbé felkapott fürdőhelyekre, mint Hévíz.

Néhány chartergép nem nagy ügy, "business as usual", de az orosz turizmusban hatalmas potenciál van Magyarország számára, amióta Moszkvából két óra alatt ide lehet utazni néhány ezer forintért. De meg kell értük küzdeni, mert mehetnek bárhová nagyjából ugyanennyiért egész Eurázsiában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés