A Balaton Szupermaratonnal indul a futószezon

2013. március 20. 9:45
Az idénynyitó 6. BSI Balaton Szupermaraton Siófokról indul csütörtökön. A mezőny a Balatont megkerülve, vasárnap délelőtt érkezik vissza Siófokra.

Siófokról indul csütörtökön 11 órakor az idénynyitó 6. BSI Balaton Szupermaraton, melynek mezőnye a Balatont megkerülve, vasárnap 11 óra tájban érkezik vissza Siófokra. A Budapest Sportiroda (BSI) szerdai tájékoztatása szerint az első napon Siófok és Fonyód között 48,2 km, a másodikon Fonyód és Szigliget között 52,9 km, a harmadikon Badacsony és Balatonfüred között 43,6 km, míg a negyediken Balatonfüred és Siófok között 50,7 km vár a mezőnyre. Eddig – a tavalyi létszámot 15 százalékkal meghaladva – több mint 1100 futó adta le a nevezését, összesen 15 ország képviseletében. A külföldiek közül a legtöbben Németországból érkeznek.

A négynapos versenyre 202 egyéni induló, 64 páros és 115 csapat jelentkezett, emellett több mint 700 azoknak a száma, akik a négyből az egyik napot választották az aznapi táv teljesítésére. A szervezők emlékeztetnek rá, hogy a hagyományosan jelentős számú kísérővel és a szervezői gárdával együtt a 2000 fős futókaraván sok ezer vendégéjszakával és napi fogyasztással erősíti a szezonon kívüli Balaton idegenforgalmát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés