Balaton-felvidéki Nemzeti Park: megnyitottak a bemutatóhelyek

2013. március 18. 9:51
Újra látogatható a salföldi major, a Kotsi-vízimalom és a Hegyestű bemutatóhely, a Pannon Csillagda pedig májustól új műsorral jelentkezik. A 3D-s planetáriumi show a Balaton-felvidék csillagfényes tájairól az univerzum legtávolabbi zugaiba vezeti el a látogatókat.

Péntek helyett szombaton nyitottak ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyei, ahol már programokkal várják a látogatókat, az üstököskonferenciát viszont a jövő hétre kellett áttenni – közölte a nemzeti park igazgatóságának osztályvezetője. Kopek Annamária elmondta: a bemutatóhelyek március 15-én nyitottak volna ki, de a rendkívüli időjárás miatt erre csak szombaton került sor. Újra látogatható a salföldi major, a Kotsi-vízimalom és a Hegyestű bemutatóhely. A bakonybéli Pannon Csillagdában ezen a hétvégén rendezték volna meg az üstökösészlelők találkozóját, de az időjárási- és útviszonyok miatt a jövő héten tartják meg.

Kopek Annamária megjegyezte: a Pannon Csillagda májustól új műsorral jelentkezik: a 3D-s planetáriumi show a Balaton-felvidék csillagfényes tájairól az univerzum legtávolabbi zugaiba vezeti el a látogatókat. Küsz Mariann, a tihanyi Levendula Ház vezetője elmondta: a ház vetítőtermében láthatók a Varázslatos Magyarország fotópályázat képei is. A fotóanyag híven tükrözi, hogy a hazai nemzeti parkok állat- és növényvilága páratlan ritkaságokban bővelkedik, és egyúttal azt is bizonyítja, hogy hazai természetfotósok világszínvonalon képesek bemutatni élővilágunk rejtett kincseit – tette hozzá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés