Zalai fürdőhelyekkel ismerkednek a kínaiak

2013. március 11. 11:36
Hévíz, Zalakaros, Lenti, Kehidakustány és Keszthely turisztikai kínálatával ismerkedik az a kínai delegáció, amelynek vezetője hétfőn Hévízen tartott sajtótájékoztatót meghívójával, a Zala Megyei Közgyűlés elnökével.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) a Jiangsu tartomány Vuhszi városából érkezett delegáció látogatásáról elmondta: a város, illetve turisztikai cégek vezetői a zalai közgyűlési vezetők és vállalkozók januári, kínai útját viszonozták. A küldöttség egy németországi turisztikai vásárról érkezett egy napra Hévízre, ahol négy gyógyfürdőhely és Keszthely kínálatáról, lehetőségeiről kaptak áttekintést. A közgyűlés elnöke kiemelte: szeretnék elérni, hogy a nagy nyugat-európai turisztikai célpontok mellett a kínai turisták időt szakítsanak a zalai gyógyturizmus megismerésére is. S bár a Shanghajtól északra fekvő több milliós városban gyógyvíz is van, az erre épülő turizmus közel sem olyan fejlett, mint Magyarországon, de érdekli őket Keszthely mint lehetséges partnerváros is.

 
A delegációt vezető Fang Vei, Vuhszi alpolgármestere azt mondta: a 6,5 millió lakosú város lakosságszámát tekintve a kilencedik legnagyobb Kínában, a GDP alapján pedig az első 20-ban szerepel. Maga a város a tartományon belül a legnagyobb GDP-vel rendelkezik, elsősorban a rendkívül fejlett információtechnológiai iparnak köszönhetően, de szeretnék a jelenleg évente 50 millió vendéget fogadó város turizmusát is továbbfejleszteni. Kifejtette, hogy zalai látogatásuk során leginkább a gyógyturisztikai tapasztalatokat, fejlesztési lehetőségeket kívánják megismerni, de oktatási, kulturális együttműködésre is törekszenek.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés