Körbeölelnék a Balatont

2013. március 4. 9:43
Negyedmilliós tömeget mozgósító, az össznemzeti összefogást is megjelenítő rendezvény szervezésébe fogtak: május 19-én körbe akarják ölelni a Balatont.

Május 19-én, a Pünkösdi hosszúhétvégén a Balaton mentén élőláncot alkotva ölelnék át a magyar tengert. Az egyedülálló kezdeményezés Guinness-rekord kísérlet is egyben, a Karnyújtásnyi Balatonra elnevezésű akcióhoz a világ bármely tájáról lehet csatlakozni. A balatoni települések testvérvárosaiból is várnak delegációkat.

A kétszázötvenezer jelentkező bevonásával az előszezonban szeretnének méltó figyelmet biztosítani a Balaton egészének, méghozzá egy emlékezetes hosszúhétvége (Balatoni Sokadalom) formájában. A településeken színes programokkal, illetve helyi kedvezményekkel várják a résztvevőket. A résztvevők toborzása során hangsúlyozottan számítanak különböző mikroközösségek bevonódására, az iskoláktól, egyházaktól, a nagycsaládosokon át a fogyatékkal élőkig, vagy sportklubokig, munkahelyi közösségekig. Ugyanez vonatkozik az eltérő társadalmi státuszú csoportok elérésére és mozgósítására – írják a Karnyújtásnyi Balaton szervezői.

Jelenleg a lebonyolításhoz szűkséges anyagiak előteremtéséhez lehetséges védnökök, támogatók és a szponzorok, tájékoztatása, felkérése és megkeresése zajlik. Regisztrálni ezen az oldalon lehet az eseményre.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajj Istenem, de klassz ötlet!
Egy nagy hibája van: áldott szép Pünkösdnek gyönyörű ünnepén kb. 5-600.000 magyar Csíksomlyón van. Pedig a zarándokok nagy része szerintem menne a Balatonhoz is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés