Bor-blues-böllér napok Veszprémben

2013. február 12. 16:10
Először rendezik meg Veszprémben a Bor-blues-böllér napokat. A márciusi zenés gasztronómiai rendezvényen a blues ikonjai lépnek fel

Első alkalommal, március elején rendezik meg Veszprémben a Bor-blues-böllér napokat; a zenés gasztronómiai rendezvényen a blues ikonjai lépnek fel – tájékoztatta az MTI-t a város fideszes polgármestere kedden. Porga Gyula elmondta: a veszprémi szabadtéri fesztiválszezon májustól-szeptemberig tart, ezt meghosszabbítaná a Bor-blues-böllér fesztivál, a 2010-ben átadott, magas színvonalon felújított és átalakított Séd-völgy pedig kiválóan alkalmas minőségi nagyrendezvények megtartására – ezért támogatták a szervezők ötletét.

Március 8. és 10. között a völgyben a nemesvámosi betyárok mutatják be a hagyományos disznóölés fogásait, amiből kóstolót is kapnak az érdeklődők. Az ételekhez az ország legjobb borait és pálinkát kínálják. Az egész napos programokat családbarátra tervezték, így a koncertek nem éjszaka, hanem délután kezdődnek – tájékoztatott a polgármester. A rendezvényen a blues ikonjai lépnek fel, például Török Ádám, Deák Bill Gulya, Závodi János. A fesztivál utolsó napján töpörtyűsütő versenyt rendeznek, amelyre már több mint tíz csapat nevezett. A jelentkezéseket március 5-ig várják. A fesztivál ideje alatt kézművesvásárt is tartanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés