Balatoni bringás kérdések: 2013

2013. február 11. 12:04

Varga Iván
A Balaton
Mit várhatunk 2013-ban? Mit hoz a jövő? Milyen idők elé nézünk az alacsony vízállással „kecsegtető” szezon közeledtével?

„A siófoki sétányon többnyire reménytelen kerékpározni. A tekerést lassítja, hogy állandóan meg kell állni vasúti nyomvonal és a főút kereszteződéseinél, derékszögű, beláthatatlan kanyaroknál, alárendelt útkereszteződéseknél Az aligai üdülő területén nem lehet áthajtani, 4-5 másik helyen is nehézség, hogy fel kell kapaszkodniuk kikerülhető dombokra, magasfalakra.  Több helyen keskeny, ütközéseket hozhat a kerékpárút és ez keseríti meg az örömszerzést. És még sorolhatnám a problémákat. Készült-e ezekről problématérkép?

Beszélik, a kormány által elfogadott, 2013-14-re ígért útfelújítás csúszik, vagy elmarad. Nem sokat hallani ennek ellenkezőjéről, jó lenne, megnyugtatni a kedélyeket. A szintén tavaly bejelentett Budapest-Balaton kerékpárút elkészülte, amellyel a Balaton bringán is megközelíthető lenne (ma nem az) mikorra várható? Megjegyzem egy ekkora beruházás, alig indokolható, ha a Budapesti agglomerációból elérni kívánt célterületen a fent jelzett problémák, még akkorra is fennállnak!

A Magyar Turizmus Zrt. megjelentette, az aktív turizmust segítő térkép, nyár közepére elfogyott… És sorolhatnám tovább? Pár bringás túra, és a nagy kerülések, egy megkezdett átfogó honlap, szervezkedni látszó szolgáltatók éltetik a reményt, és a meg-megnyíló új bringás szállások, meg a tavasz közeledte? Mindent összevetve az állami részvétel úgy tűnik továbbra is hiányzik – illetve csak nyomokban lelhető fel – a balatoni kerékpáros turizmus megsegítésénél. Márpedig a rövid szezon, a helyzet és a bizonytalanságok miatt annyi vállalkozó egy jó darabig nem lesz, akinek meg is érné ebbe belefektetnie.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés