Rekord látogatottságot ért el a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

2013. január 22. 11:12
Rekord látogatottságot ért el tavaly a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, amelyet 332 ezren kerestek fel tavaly. Az elmúlt év legnagyobb turisztikai attrakciója a bakonybéli Pannon Csillagda volt.

Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatóságának osztályvezetője kedden elmondta: tavaly 332 ezer fizető vendég kereste fel a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyeit, ez az előző évhez képest 16 százalékkal több. Hozzátette: ha a statisztikákból kiveszik a tavaly megnyitott Pannon Csillagda eredményeit, a látogatói létszám növekedése akkor is hat százalékos.

 
Az elmúlt év legnagyobb turisztikai attrakciója a bakonybéli Pannon Csillagda volt, ugyanakkor sokat lendített a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ismertségén, hogy a Bakony-Balaton Geopark felvételt nyert a geoparkok nemzetközi hálózatába – magyarázta Kopek Annamária. Véleménye szerint a sikeres év annak is köszönhető, hogy a nemzeti park több bemutatóhelye interaktív, emellett a térségben működő turisztikai szervezetekkel jó kapcsolatokat ápolnak.
 
Tavaly év végén nyert el a nemzeti park igazgatóság a Tapolcai-tavasbarlang fejlesztéséhez csaknem 300 millió forintot; a munkálatok idén megkezdődnek, de a barlang nyitva lesz a látogatók előtt - fűzte hozzá Kopek Annamária. A tapolcai látogatóközpontot 2014-ben nyitják meg a nagyközönség előtt. Kopek Annamária beszélt arról is, hogy megújul a nemzeti park arculata; az új logóról a park honlapján és egy közösségi oldalon lehet szavazni.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés