Vízi játszótér és műjégpálya épül a keszthelyi parton

2013. január 9. 14:07
Műjégpályát, vízi játszóteret és „tapintható” kertet is kialakítanak a keszthelyi Balaton-parton. Meghosszabbítják a díszburkolatú parti sétányt, és megújul a városi strandhoz vezető, pavilonsor előtti szakasz is.

Közel 350 millió forintból folytatódik a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének második üteme, amelynek keretében műjégpályát, vízi játszóteret és „tapintható” kertet is kialakítanak – közölte a város önkormányzata kedden. A múlt évben elkészült első ütem után a Nyugat-dunántúli Operatív Program turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztését célzó pályázati kiírásán nyert újabb 347,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást az önkormányzat, amelyhez önrészt sem kell vállalnia.

A munkálatok keretében meghosszabbítják a díszburkolatú parti sétányt, és megújul a városi strandhoz vezető, pavilonsor előtti szakasz is. Az Erzsébet királyné sétány mellett turisztikai központ épül, ahol kerékpáros pihenőt és információs pontot, bűnmegelőzési irodát, büfét és pelenkázásra is alkalmas vizesblokkot alakítanak ki. A két régi szállodaépület mögötti területet egész évben igénybe vehető, rekreációt szolgáló funkciókkal látják el, műjégpályát, mobil lelátókkal kiegészített gördeszkapályát, valamint interaktív elemekkel ellátott vízi játékparkot alakítanak ki. Új attrakcióként, „érzékek kertje” néven különleges illatú és tapintású növényekből speciális park is létesül.

A több mint 20 ezer négyzetméternyi területen folytatódó felújítás keretében állítják fel Erzsébet királyné szobrát, valamint a keszthelyi olimpiai úszóbajnok, Csík Ferenc szobrát. Az idegenforgalmi szezon meghosszabbítását is szolgáló keszthelyi fejlesztések támogatási szerződésének aláírására várhatóan februárban kerül sor, a közbeszerzési eljárás ezt követően indulhat el a Balaton-parti városban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés