Új csarnok épül Füreden

2013. január 6. 20:10
Új termelőcsarnokot épít a Termelés-Logistic-Centrum Kft. Az 1,1 milliárd forintos beruházással hatvan új munkahelyet hoznak létre.

Új termelőcsarnokot épít a Termelés-Logistic-Centrum Kft. Az 1,1 milliárd forintos beruházással hatvan új munkahelyet hoznak létre. A tervezett modern ipari üzemcsarnokhoz az Új Széchenyi Tervtől 301 millió forintos támogatást nyertek; a projekt keretein belül eszközök beszerzése, ingatlan és infrastrukturális technológiafejlesztés valósul meg – közölték. A 3400 négyzetméteres csarnok előkészítő munkálatait - régi épületek elbontását, az alépítmények létrehozását – tavaly kezdte meg a cég, decemberben pedig letették a csarnok alapkövét. A projekt két ütemben valósul meg, a 3400 négyzetméteres csarnokot megépítése után egy újabb, 2500 négyzetméteressel bővítik 2014 áprilisáig.

 
Erich Sennebogen német vállalkozó 1993-ban alapította Termelés-Logistic-Centrum Kft.-t, célja egy kiváló minőségű, hegesztett acélszerkezeti elemeket gyártó és szerelő üzem létrehozása volt. A Sennebogen Maschinenfabrik GmbH balatonfüredi leányvállalata a TLC Kft. ma Balatonfüred legnagyobb munkaadójaként csaknem 300 embert foglalkoztat a Balaton partján elterülő 12 hektáros területén működő 5 üzemcsarnokában. A cég rövid távú céljai között szerepel a mai 116 férőhelyes Hajógyári Kikötő 300 férőhelyesre bővítése és olyan további szolgáltatások, mint hajók javítása, téli tárolásuk bevezetése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés